Report

Aside Banners

Budimo goli i krstarimo – dolaze škakljivi trendovi

Kruzing? O, daa! Golotinja? Mmm, da da! Golišavi kruzing? Aha, da, uvijek, superiška!

Piše , Objavljeno

Malo seksi onomatopeje za uvod u novi turistički trend najavljen za 2010. godinu. Kažu sve je spremno za bum golišavih putovanja gdje će ekipa trošiti jastoge, šampanjac i igrati golf na trećoj palubi, a sve odjeveni po zadnjoj modi Adama i Eve.

Naime, udruženje britanskih putničkih agencija ABTA procjenjuje kako će iduće godine mnoge cruising kompanije uvesti aranžmane za naturiste, populaciju koja hoda okolo gola kad god stigne. Nudistički paket aranžmani savršeno su razumljiva nadogradnja u djelatnosti koja nije doživjela ni ‘r’ od recesije. štoviše, sve više ekipe liječi svoje egzistencijalne i financijske tegobe uplatom partjednog plutanja po morskoj površini.

Do sada se na naked cruising odvažila tek teksaška agencija ‘Bare necessities’ koja je još 1991. povela 2200 golih putnika na obilazak američkog kontinenta. Da li se ekipa na palubi međusobno obilazila ili oblizivala, stvar je stručno jezikoslovne prirode za što se ne smatramo najkompetentnijima.
Spomenimo još kako u modu dolaze i putovanja inspirirana filmovima. Tipa obilazak shopova iz Seksa i Grada ili zujanje po washigtonskim lokalitetima iz Twilighta. Uz filmske provode, sve više agencija radi dobrotvorne turističke aranžmane ne bi li motivirali klijentelu s viškom grižnje savjesti koja je spremna spiskati pare samo pod egidom sladunjavih dobrotvornih svrha. Nazvali su ih ‘chadventures’, kombinacija avanture i dobročinstva (charity). Ono, za svaku žličicu rastopljenog kavijara u ustima 1 cent će otići pothranjenom klincu u azijskoj vukojebini koji će ti za 5 godina šivati Nikice za dolar na dan. Stvari odmah dobiju bolji okus.

TAGOVInudizam putovanje turizam

Komentiraj