Biznis & Lova

Klinji brdo para

Aside Banners

19-godišnji košarkaš bi mogao potpisati sponzorski ugovor vrijedan 100 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

100 milijuna dolara za klinca od 19 godina? Ovaj put opravdano.

Web stranica DraftExpress je jedna od najkvalitetnijih stranica vezanih za potencijalne zvijezde NBA lige koji još uvijek nisu izašli na NBA draft i igraju u srednjoj školi, na sveučilištu ili negdje drugdje diljem planeta.

Prema njihovim prognozama, prvi igrač biran na ovogodišnjem draftu bi mogao biti Ben Simmons, devetnaestogodišnje australsko čudo koje trenutno igra na LSU sveučilištu (bajdvej – prognoza je da će naš Dragan Bender biti četvrti) – što bi značilo da bi mogao biti drugi australski igrač nakon Andrewa Boguta koji je izabran prvim pickom na draftu.

ben simmons

Toliko je dobar da je čak i Barack Obama odvojio koju sekundu svog cijenjenog vremena i nazvao ga “ok igračem” u svom govoru u Baton Rougeu u Louisiani.

Hype koji ga okružuje je potpuno opravdan iako je tek na prvoj godini sveučilišta, a ako se Simmons odluči za one-and-done pristup ove godine i prijavi se za NBA draft, lako je moguće da će dobiti sponzorski ugovor koji jamči minimalno 100 milijuna dolara. Naravno, prvi brand koji se spominje u ovakvim kalkulacijama je Nike, ali spominju se i adidas i Under Armour koji zapravo koriste Simmonsu jer mu dodatnu dižu cijenu. Scenarij koji se nama najviše sviđa je Simmons u Under Armouru. S Curryem i Simmonsom, UA bi imao zvjezdanu moć da još više ugrozi Nike na tronu proizvođača košarkaške opreme.

Brojka od 100 milijuna nije iznenađujuća za marketinške stručnjake povezane sa sportskim sponzorskim ugovorima koji tvrde da je ta brojka konstanta još od potpisivanja LeBrona Jamesa. LeBron je 2003. godine dobio 90 milijuna dolara od Nikea iako nije zaigrao ni jednu jedinu utakmicu u NBA-u i ovakvi dealovi su uglavnom rezervirani za već ostvarene i uspješne igrače. Ali Simmons je nešto posebno i to svi znaju.

TAGOVIben simmons košarka lebron james nba steph curry tenisice

Komentiraj