Biznis & Lova

o čemu je zapravo riječ

Aside Banners

Ako si mislio da je Valentinovo dan zaljubljenih, to je slatko, ali bio si u krivu

Piše , Objavljeno

Ne možemo se odlučiti volimo li Valentinovo manje kada smo solo ili kada imamo
bolju polovicu. Ako si solo, sve oko tebe, ne samo na taj dan, nego cijeli mjesec te
podsjeća na tu činjenicu, dok ti tvoji zauzeti prijatelji uporno pokušavaju namjestiti nekoga nadajući se da ćete napokon moći ići na duple spojeve.

via GIPHY

Ako si u vezi, ovaj dan ti samo stvara pritisak. Na počecima veze, muče te stvari kao što su – što kupiti? Jesu li cvijeće i bombonijera predosadni? Hoće li misliti da sam škrt? Ako joj još nisi rekao da je voliš, očekuje li da joj to kažeš na dan zaljubljenih?

Nije lakše ni onima koji iza sebe imaju dugogodišnji valentinovski staž. Oni svake godine moraju nadmašiti sebe s prošlog Valentinova. Ako kupiš gori poklon, pridaš joj manje pažnje ili ne daj Bože, zaboraviš na Valentinovo, veljača će se naglo pretvoriti u mjesec iz pakla, a ne ljubavi. Zato treba biti pametan. Krenuti malim koracima. Misliti dugoročno.

via GIPHY

Za prvo Valentinovo kupiš eventualno čokoladu. Postavio si ljestvicu dovoljno nisko da neće biti problem svake sljedeće godine pokloniti nešto bolje ili kreativnije, a tvoja draga će samo biti sretnija, što je puno važnije u odmaklijoj fazi veze nego na početku. Na početku je ionako zaljubljena i iz tog razloga puno tolerantnija na tvoje gluposti i škrtost nego što će to biti za nekoliko godina kada ružičaste naočale padnu s glave i kad krene primjećivati sve tvoje nedostatke. Ako u startu kreneš veliko, zeznuo si sam sebe. Budi pametan. Igraj dugoročnu igru.

via GIPHY

U slučaju da tvoja odabranica tvrdi kako ona nije kao druge cure i da mrzi Valentinovo…

via GIPHY

U ovom slučaju vrijedi ona- ako zvuči predobro da bi bila istina, vjerojatno nije.  Ako si pomislio kako si našao kul curu koja se ne opterećuje ovom kapitalističkom izmišljotinom i opušteno odlučio izignorirat cijeli taj dan, u velikoj si opasnosti. U najboljem slučaju dobit ćeš pasivno agresivni tretman šutnje, a na tvoj zbunjeni upit u čemu je problem-  rečenicu iz najgorih horora: “Sve je ok.” Čak i ako joj nije stalo do Valentinova, ni jedna cura ne želi pred frendicama reći kako joj dečko nije ništa poklonio jer je to čak gore od toga da si za Valentinovo solo.

Pozorno čitaj sljedeću rečenicu jer otkrit ćemo ti jednu drevnu tajnu.

Valentinovo NIJE dan za “zaljubljene”.

via GIPHY

Valentinovo je dan za žene. I ne zato kako bi one znale koliko ih zapravo voliš, već da bi njihove frendice i kolegice s posla to znale. Poanta Valentinova nije dan iskazivanja ljubavi između dvoje zaljubljenih, već ženski sport, natjecanje u popularnosti.  Disciplina koja korijenje vuče još iz djetinjstva. Iz osnovne škole, točnije, kada bi 14. veljače dječaci slali ljubavna pisma svojim simpatijama, a ona s najviše pisama bila bi pobjednica.

via GIPHY

Tako da ako si u vezi – good luck, a ako nisi, umjesto da kukaš i na Valentinovo ideš na spoj na slijepo kojeg su ti sredili prijatelji (ima li ičeg tužnijeg) ili se odlučiš javiti bivšoj (čekaj, ima nečeg tužnijeg), zašto ne bi proveo ovaj dan razmazujući samoga sebe i družeći se s prijateljima koje voliš i kojima ne moraš kupovati poklone? Čovječe, nema dana u godini kada možeš biti sretniji što si solo.

 

TAGOVIdan zaljubljenih valentinovo

Komentiraj