Biznis & Lova

paf paf didi

Aside Banners

Američka savezna država je zaradila toliko novca od poreza na marihuanu da dio mora vratiti narodu

Piše , Objavljeno

Dok mi muku mučimo s legalizacijom marihuane u medicinske svrhe, određene američke savezne države mlate novce na uzgoju, prodaji i oporezivanju te biljke.

U državi Colorado je prošle godine prodano preko 65 tisuća kilograma marihuane, a ubrali su 50 milijuna dolara poreza na marihuanu u “rekreativne svrhe”.

marihuana 2

Colorado je zaradio toliko novca da će država morati vratiti novac poreznim obveznicima zahvaljujući zakonu iz 1992. godine koji izričito kaže kako se poreznim obveznicima treba isplatiti sav višak zarađenog poreza.

Republikanci i Demokrati baš i ne bi vraćali novac jer to nitko ne voli pa se pokušavaju izvući iz ove obveze, vadeći se na činjenicu kako 40 milijuna dolara od prodaje marihuane odlazi u izgradnju škola te kako državi dobro dođe svaki dolar. A kome ne dođe dobro?

Jeste čuli? Država profitira zahvaljujući marihuani, izgrađuje škole, a i porezni obveznici možda dobiju nešto novca natrag ako se političari ne uspiju izvući. Višak se procjenjuje na 30 milijuna dolara, ali u slučaju vraćanja novca – svaki porezni obveznik će dobiti 7.63 dolara. Porezi na ovu biljku su visoki, nije čudo da zelena ekipa iz Colorada želi i taj sitniš nazad jer im pripada.

Je li nam Colorado pokazao put kako izaći iz krize? U Kaliforniji se otvara radno mjesto travologa – stručnjaka za specifičnu podkategoriju flore.

TAGOVIdroga droge marihuana novac porez trava zarada

Komentiraj