Biznis & Lova

lova!

Aside Banners

Stvari od kojih je Apple vredniji

Apple, kompanija koja je svijetu podarila iPhone, iPad, iPod i gomilu drugih stvari koji počinju malim slovom 'i', vrijedi gomilu para. Točnije, vrijedi 380 milijardi dolara, a na svijetu je puno stvari koje ne vrijede ni približno toliko.

Piše , Objavljeno

U zadnjih nekoliko mjeseci stalno čitamo o tome kako je ‘Apple ima više love od Amerike‘, ‘Apple može kupiti Sloveniju‘… i slične tvrdnje. Vjerovali ili ne, među nama ima onih koji se nisu naslušali sličnih usporedbi, pa je bloger Josh Brown počeo slagati popis stvari kod kojih je Apple vredniji.

Tako saznajemo da za vrijednost Applea možemo kupiti svu drogu na svijetu (!), Apple je vredniji od zajedničke vrijednosti svih stambenih nekretnina u Atlanti, odnosno svih domova u Detroitu i Tampi zajedno. Apple je čak vredniji od troškova koje Amerikancima stvara njihova pretilost. Sve to, i više, možete pročitati na blogu Things Apple is worth more than.

U našim okvirima, vrijednost Applea 10 puta je veća ood cjelokupnog državnog proračuna, a za te pare možete kupiti oko 230 milijuna kvadrata stambenog prostora što je dovoljno za smještaj svih hrvatskih kućanstava.

TAGOVIapple blog novac

Komentiraj