Biznis & Lova

boom nećeš razbojniče

Aside Banners

Bicikl bomba će eksplodirati ako vam baba pokuša maznuti bajk

Jedna od najgorih stvari ikad je kad ti maznu bicikl. Iako si lokot platio šesto kuna. E nema više - odsad bombama na lopove.

Piše , Objavljeno

Lokoti za bicikle nisu savršenstvo bez mane, pogotovo ako ne znaš izabrati lokot ni mjesto vezivanja, a ni s metodama nisi baš upoznat. Čak i kad je sve kako treba, postoji lopov koji može obiti lokot ako se potrudi.

Ovih dana su mediji nasjeli na fejk video bake kako krade bicikl, ali treba bake spriječiti u stvarnim pokušajima krađe.

bike mine

Yannick Read je “bike hacker” iz Londona koji je odlučio stati na kraj babama i svim ostalim lopovima s bombom za bicikl (tehnički – mina za bicikl). Ako se bicikl pomakne, bomba će eksplodirati i proizvesti zvuk koji zvuči kao pucanj pištolja (viče nazalnim glasom “metak…metak…metak…”) koji bi trebao preplašiti kriminalca.

Također bi trebao vlasnicima dati priliku da reagiraju na zvuk i pokušaju uhvatiti zločinca.

“Nisam siguran hoće li pomoći s krađama bicikala općenito, ali sa specifičnim problemom krađe bicikla s vašeg vlastitog posjeda tijekom noći – od velike je pomoći” Yannick Read, bike hacker

Zvuk koji je proizveden pomicanjem bicikla je snage 150 decibela. Čak i najhrabriji zečevi bi se uplašili. Jedina šteta je što ova bomba proizvodi samo zvuk i što lopov neće biti ozbiljno ozljeđen.

Yannick ima mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda zahvaljujući najglasnijoj trubi za bicikl. Čovjek zna proizvoditi glasne stvari za bicikle. Provjerite njegov Kickstarter i donirajte koji dolar ako želite bicikl bombu koja će otjerati lopine. Yannick će osobno sastaviti svaki primjerak.

Osim lopova ima još stvari koje muče bicikliste, pogledaj ih ovdje.

TAGOVIbicikli izumi kickstarter

Komentiraj