Biznis & Lova

Samo selfi

Banner300

Budućnost plaćanja: nema više tokena, samo selfiji

Piše , Objavljeno

Online plaćanje je divota moderne tehnologije na kojoj smo svakog dana zahvalni, ali kada treba potvrditi plaćanje prolazimo pakao s različitim tokenima, SMS-ovima i brojem mačaka u krošnji tete Zdenke.

DOSTA. PLATI FACOM!

Evo malo kupujem na eBayu.

Evo malo kupujem na eBayu.

Kako bi olakšao život korisnicima, Mastercard je odlučio uvesti inovaciju – plaćanje selfijima. I ne, nećete dobiti ništa džabe zahvaljujući svojoj utreniranoj duckface njuški već ćete selfijem moći potvrditi kupnju. Dolje PIN-ovi, živjele naše napućene usne.

Već prije godinu dana je Mastercard najavio ovu novotariju koja snimi digitaliziranu “mapu” vašeg lica te ju koristi za provjeravanje identiteta vlasnika kartice. Usluga je testirana u Sjedinjenim Američkim Državama i Nizozemskoj, a do ljeta će usluga biti uvedena u Ujedinjenom Kraljevstvu i 14 drugih država.

Ne brinite, vaša fotka neće biti pohranjena na Mastercardove servere već samo algoritam koji “opisuje” vaše lice. Kako bi bili sigurni da ste to vi, a ne samo vaša fotka – morat ćete trepnuti dok gledate u kameru. To je apsolutno sve što aplikacija treba da potvrdi vaš platni nalog.

selfie 4

Jedino nam je žao roditelja koji plaćaju Mastercard svojim klinkama koje mogu opaliti 96 savršenih selfija u jednoj minuti, a vole i kupovati online.

TAGOVImastercard online online shopping selfie

Komentiraj