Biznis & Lova

Vragovi ili anđeli?

Aside Banners

Crveni vragovi su anđeli: Dopustili beskućnicima da ostanu u njihovom hotelu

Piše , Objavljeno

Manchester je grad koji je godinama bio dom ovim nogometnim zvijezdama poniklim iz omladinske škole Manchester Uniteda, a oni su odlučili pružiti dom ljudima kojima je to najpotrebnije, pa makar i na par mjeseci.

Giggs i Neville - svaka čast (Izvor fotke: Wikipedia)

Giggs i Neville – svaka čast (Izvor fotke: Wikipedia)

Gary Neville i Ryan Giggs su otkupili zgradu u centru Manchestera i planiraju je preurediti u luksuzni hotel s 35 spavaćih soba. Bivša zgrada burze je otkupljena za 1.5 milijuna funti. Gotov hotel će imati i teretanu, bazene, krovnu terasu i restoran. Neville i Giggs su i prije otvaranja dobili i prve stanare, ali oni nisu nikako ono što je Manchesterov dvojac zamišljao.

Izvor fotke: Stephen Richards

Izvor fotke: Stephen Richards

Naime, u zgradi se nastanilo oko 30 beskućnika i aktivista koji se bore za zaštitu beskućnika. Jedan od aktivista grupe Manchester Angels, Wesley Hall, je ušao u pristojnu raspravu s jednim od adaptera prostora koji mu je dao mobitel da direktno razgovara s Gary Nevilleom. Bivši kapetan Crvenih vragova je poručio kako mogu ostati do početka radova u veljači, samo da poštuju zgradu i da radnicima dopuste neometan pristup.

I’m crying…Just go off the phone to Gary Neville…He’s letting us stay for a few months over the winter period and he’s gonna help us with intervention I’m shaking here.#TheGraftPaysOff <3

Posted by Manchester Angels on Sunday, October 18, 2015

Većina vlasnika bi napravila upravo suprotno. Zvali bi policiju, tražili bi sudsku zabranu, pojačali bi osiguranje, ali ne i Neville i Giggs.

Hall je izjavio za medije kako je očekivao da će ih vlasnici pokušati izbaciti čim saznaju za stanje u zgradi, ali da ova situacija itekako pomaže njihovom cilju te da im nekoliko opuštenih dodatnih mjeseci za rad s beskućnicima puno znači. Zgrada će biti utočište brojnim beskućnicima, a osim krova nad glavom, ondje će imati i tople obroke, odjeću, zdravstvene preglede i pomoć oko osiguravanja dugotrajnog smještaja.

Svaka čast manchesterskim anđelima – i aktivistima, ali i Nevilleu i Giggsu na pokazanoj dobroj volji. Ono što nas je najviše iznenadilo – mediji ne prestaju pisati o ovom potezu, a ni Giggs ni Neville se nisu hvalili na društvenim mrežama svojim dobročinstvom. Aplaudiramo.

TAGOVIbeskućnici giggs humanitarno humanost ljudske priče manchester united neville nogomet

Komentiraj