Biznis & Lova

rupe u zakonu su najs

Aside Banners

Diler trave našao rupu u zakonu, na oglasniku prodaje ‘prazne vrećice s besplatnim poklonom unutra’

Piše , Objavljeno

Massachusetts je prva država na istočnoj obali SAD-a koja je legalizirala rekreativnu upotrebu kanabisa, ali su državni dužnosnici odlučili malo usporiti s realizacijom pa će tako ‘coffeeshopovi’ morati sačekati još pola godine na otvaranje svojih vrata javnosti.

Jedan bostonski diler kojeg ćemo zvati Corey ne može više čekati, mora riješiti robu pa se odlučio oglašavati na vječnom Craigslistu gdje traži 325 dolara za prazne plastične vrećice. Samo eto… U njima se nalazi kanabis kao besplatan poklon.

Iskoristio je rupu u zakonu. U Massachusettsu ljudi mogu potpuno legalno darovati do unce (28.34 grama) kanabisa, sve dok novac nije upleten u priču. Ovaj diler prodaje prazne vrećice po cijeni od 20 dolara do 325 dolara, a nakon prodaje stavlja određenu količinu kanabisa kao “legalan poklon”. Što je skuplja vrećica, poklon je veći. Najveća vrećica, ova od 325 dolara uključuje 27.8 grama poklona.

Kako bi čitava stvar bila još bolja, oglas je postavljen u kategoriji “Usluge za vrt i farme”.

Naravno, oglas je privukao pažnju i medija, ali i zakonodavnih vlasti koje tvrde kako je ovo i dalje protuzakonito – no čini se da dileru nije ništa, samo je promijenio dio oglasa u “Ne reklamiram besplatne poklone u obliku marihuane, samo vam govorim da sam zakon”.

Na žalost dosjetljivog mladića, oglas je maknut, ali ne sumnjamo da će pronaći novi način da dijeli radost diljem svijeta.

TAGOVIdosjetljivost kanabis marihuana novac oglasnik

Komentiraj