Biznis & Lova

Za 9 godina je naš!

Aside Banners

Elon Musk je obećao jeftinije Tesle za tri godine… Evo i cijene, ali postoji jedan problem

Naš najdraži real-life, modern day Batman/Iron man je opet šokirao svijet ili bolje rečeno svoje investitore.

Piše , Objavljeno

Na Dan baterija (da, postoji takav dan) je Elon Musk podijelio sa svijetom i svojim investitorima da planira do 2023. godine proizvesti električni automobil koji bi koštao 25.000 američkih dolara odnosno oko 160.000 kuna bez našeg dragog PDV-a. Mi smo pomislili: “Opa, možda za devet godina nabavim polovnog Teslu”, a investitori: “A u k**ac, u što sam ja uložio pare, a lijepo mi je žena rekla nemoj, kako da joj to sada objasnim?” Možda investitorima nije baš točno to prošlo kroz glavu, ali s obzirom na to da je vrijednost Teslinih dionica pala za preko 5% na burzi nakon njegove izjave, vjerujemo kako nismo daleko od istine. 

Kako to Musk planira postići?

Njegov plan je smanjiti cijenu baterija putem novih tehnologija i proizvodnih procesa, a povećati im kapacitete trajanja. Time bi ih učinio dostupnijim nama, normalnim ljudima bez posebnih moći ili novca koji nam je potreban kako bi postali super junaci (znamo što si iza ponoći Elone, preočito je, ali hajde, nek ti bude). Nekakve konkretnije detalje nije podijelio, a nismo ni sigurni da li bismo ih razumjeli.

No, treba napomenuti kako je istu priču “prodavao” i 2018. godine, ali je očito shvatio da to ipak neće biti toliko jednostavan zahvat jer je potrebno proizvesti tehnologiju koja još na svijetu ne postoji – tipično Elon Muskovski, tko će ako ne on. Trenutno se za Teslu kupuju baterije od Panasonica, LG Chema te od nedavno i jedne kineske tvrtke nazivom CATL, a u planu je proizvodnja vlastitih baterija.

Kako god bilo, na van nam se čini kao da se Musk stvarno trudi učiniti svijet jednim boljim mjestom, osim ako ovo sve nije samo paravan i zapravo on nije Batman/Iron manovska ličnost, nego super zlikovac koji je zajedno s Bill Gatesom pustio koronu u svijet i širi 5G mrežu…

Apsolutno u ništa od toga ne vjerujemo jer su to samo gluposti proizašle iz mase kojoj su Facebook statusi do Milice dovoljna referenca kako bi opovrgnuli bilo kakve znanstvene činjenice, ali iz SEO razloga će te nebuloze dobro doći članku.

Foto: Sheila Fitzgerald, Shutterstock