Biznis & Lova

Aside Banners

Izabrane najbolje aviokompanije na svijetu, na vrhu posve očekivano

Piše , Objavljeno

Sve aviokompanije svijeta pokušavaju biti što bolje (osim nekih khm khm) u svim segmentima zračnog putovanja – od customer servicea preko udobnosti do hrane kako bi osvojile prvo mjesto u Skytraxovoj dodjeli nagrada “World Airline Awards” koji su poznati kao “Oscari avijacijske industrije”.

Na prvom mjestu je sponzor Real Madrida i Arsenala – Emirates.

Nakon osvajanja prvog mjesta već četvrti put u povijesti, predsjednik Emiratesa Sir Tim Clark je izjavio:

“Čast nam je što smo prepoznati od strane prestižnih Skytraxovih nagrada. Emirates se uvijek trudi brinuti za svoje klijente i naporno radimo kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo svim svojim klijentima svaki dan svugdje u svijetu.”

Prošlogodišnji pobjenik Qatar Airways je skliznuo na drugo mjesto, a osvojio je i nagrade za najbolju poslovnu klasu na svijetu, najbolji salon u poslovnoj klasi na svijetu te za najbolje osoblje na Bliskom istoku.

Kako low-cost zračne kompanije ne moraju biti bezveze dokazuje i Norwegian koja je izglasana za najbolju low cost aviokompaniju u Europi već četvrtu godinu zaredom.

“Vjerujemo da bi putovanje zrakoplovima trebalo biti dostupno svima, ali isto tako vjerujemo da low-cost i dalje može značiti visokokvalitetno” CEO Bjorn Kjos

Na prvih 100 aviokompanija u svijetu nema Croatia Airlinesa pa malo boli kad su ispred nas LOT Polish, Kenya Airways i Air Seychelles.

Top 10 aviokompanija u 2016. izgleda ovako.

1 Emirates
2 Qatar Airways
3 Singapore Airlines
4 Cathay Pacific
5 ANAs
6 Etihad Airways
7 Turkish Airlines
8 EVA Air
9 Qantas Airways
10 Lufthansa

Ostatak liste možete pronaći na stranici World Airline Awards.

TAGOVIaviokompanije lista zrakoplov

Komentiraj