Biznis & Lova

Aside Banners

Kanada kreće u elitni turizam s marihuanom dok mi ostajemo na obalnom i dentalnom!

Piše , Objavljeno

U 2018. su legalizirali marihuanu, uredili prodaju i rekreativnu uporabu, čak i vlastiti kućni uzgoj u ograničenim količinama, a sad je već potpuno izvjesno da će od svega toga i masno zaraditi. Brendiranje zemlje kao elitnog odredišta koje spaja turizam i lake droge tek se zahuktava, a liberalnim sjevernjacima već donosi poprilično ozbiljnu zaradu.

.

Tako, primjerice, kineski biznismeni privatnim avionima stižu u Kanadu, odlaze na divne planinske ture, uživaju u pogledima i dakako, u vrhunskoj travi. To plaćaju peteroznamenkastom cifrom u dolarima, ali tko ima, ne žali se počastiti donedavno kriminalnom aktivnošću, koja u velikom dijelu svijetu i dalje ima takav status. Tzv. ‘high-hiking’ ture u Victoriji, British Columbia, obično su kreirane po mjeri dvoje ili četvero ‘planinara’, a uključuju i finu večericu, piće… sve što biste i sami sebi poželjeli. Naravno, to nije kraj, niti maksimum ovakvog turizma u Kanadi. S obzirom na to da projekcije previđaju da će državljani te zemlje u 2019. na marihuanu i njezine proizvode samo legalnim putem potrošiti 6-7 milijardi dolara, jasno je kako će i ponuda biti sve raskošnija te da se radi o niši od koje tek treba očekivati ono najbolje i najprestižnije.

Sve je počelo prije nekoliko godina nemuštim priznanjem premijera Justina Trudeaua kako je konzumirao marihuanu pet ili šest puta u životu, a nastavilo se obećanjem o potpunoj legalizaciji za vrijeme kampanje. Rađanje nove industrije pomno prate i mnoge druge zemlje, spremne da uskoče u vlak zarade. Da se radi o golemom novom biznisu najbolje pokazuje interes Coca-Cole i još nekolicine proizvođača velikih brendova, koji bi željeli razviti pića s kanabisom. Očekuje se da će nova branša osjetno pojačati gospodarski rast Kanade, a cijelu priču podržava čak 70% državljana, po recentnim ispitivanjima.

U takvim uvjetima, početak nešto sofisticiranijeg uživanja marihuane od duvanja u parkiću iza škole nije ni bio upitan. Razne agencije i kompanije prepoznaju veliki potencijal trave te konzumenata koji se ne uklapaju u stereotipni mentalitet stonera. Tako u ponudi već postoje razni Cannabis barovi, druženje s maskotom Herbertom ‘The Herb’ Kushmanom, kojeg je moguće iznajmiti za privatne i korporativne zabave, a Kanađanima je jasno da ljudi najviše troše na odmoru, kad su potpuno opušteni. Ulje kanabisa se koristi u elitnim salonima za masažu, a djeluje terapeutski. Pušačke limuzine su novi hit, a osobitu popularnost nova turistička grana ima i kod raznih bachelor evenata, u budućnosti vjerojatno i na glazbenim festivalima. O posebnim 420 eventima u travnju ne treba ni govoriti, a naglasak cijele priče je na tome da marihuana nije samo predodređena za pušenje niti za klince i klošare.

Prestižni kanadski restorani već se specijaliziraju s menijima, sastavljenima od jela u kojima je između ostalog sastojak i kanabis. S obzirom na to da se na štetnost pušenja marihuane gleda kao i na onu duhana, u restoranima i mjestima na kojima se ne smije pušiti cigarete, ista pravila vrijede i za travu. Ipak, i tu postoji caka jer se određena mjesta registriraju kao svojevrsni Airbnb prostori, u kojima nesmetano možete pušiti. U svakom slučaju, čini se da Elon Musk nije jedini tip s hrpom love, koji voli zapaliti dobar, mastan joint jer ovakav luksuz itekako ima svoju klijentelu. Njihova imena, naravno, ostaju u tajnosti kako ne bi imali problema u nekoj drugoj zemlji zbog svoje strasti, ali trag novca nikad ne laže.

TAGOVIkanabis kanada marihuana posao Putovanja turizam

Komentiraj