Biznis & Lova

može u mirovinu odmah

Aside Banners

LeBron potpisao doživotni ugovor s Nikeom, a i parice su fine

Piše , Objavljeno

Ova godina je bila ludilo što se tiče sponzorskih ugovora za košarkaše. James Harden je dobio 200 milijuna dolara da pređe u adidas, a Steph Curry je dobio udio u Under Armouru. Nike se isprsio i ponudio nevjerojatan ugovor svom zaštitnom znaku – LeBron Jamesu.

LeBron je potpisao doživotni ugovor s Nikeom.

4 Life! Thank you for taking a chance on a skinny 17 year old kid from Akron Ohio #Nike #StriveForGreatness

A photo posted by LeBron James (@kingjames) on

ESPN-ov analitičar je prvi iznio vijest na Twitteru i čitav svijet je ostao zatečen.

 

Ovaj ugovor je najveća Nikeova obveza svih vremena prema jednom sportašu, ali u Nikeu uopće ne sumnjaju u njega. Posljednje desetljeće rezultati su tu, zašto bi izostali u budućnosti? Osim toga, Michael Jordan i dalje zarađuje brutalne pare bez obzira što je već stoljećima u mirovini. Naravno da detalji ugovora nisu poznati, ali je sasvim jasno kako je ugovor “čudovišan”. LeBron je prilikom dolaska u NBA ligu bio samo “žgoljavi” 18-godišnjak koji je potpisao sedmogodišnji ugovor s Nikeom vrijedan 93 milijuna dolara! Nike je samo prošle godine prodao LeBronove tenisice u vrijednosti od 340 milijuna dolara. Pa se onda pitajte kako im se isplati doživotni ugovor.

LeBron 13s and I are Charged Up! #StriveForGreatness #NikeForLife #Blessed

A photo posted by LeBron James (@kingjames) on

Sam Amick, reporter za USA Today se dokopao izjave informirane osobe koja tvrdi da su procjene ugovora od 500 milijuna netočne te da vjeruje da je ugovor znatno veći.

Navodno će James godišnje zaraditi više od 30 milijuna dolara. Ako su te brojke točne, James će zaraditi milijardu dolara do svoje 64 godine!!! Tek mu je 30 godina, a lako je moguće da i zarada uključuje određene klauzule kojima će se godišnja zarada mijenjati ovisno o Jamesovoj aktivnosti, starenju te uspjehu King Jamesove linije.

Ovo je Nikeov prvi doživotni ugovor. Vjerojatno puno isplativiji od onog doživotnog koji adidas ima s playmakerom Chicago Bullsa – Derrickom Roseom koji više vremena provodi u bolnici nego na terenu, a ni tenisice mu nisu nešto. Adidas je uzeo i Davida Beckhama do kraja života, a Reebok je potpisao doživotno s Allenom Iversonom.

Harden je ove godine dobio od adidasa 200 milijuna dolara za 13 godina. To nije ni 20 milijuna godišnje. Kikiriki u usporedbi s Nikeovim ugovorom za LeBrona, ali ovisno o mašineriji iza osobe ćemo vidjeti koliko adidas može parirati Nikeu. Dosad slabo. Nike je prvi na ljestvici proizvođača košarkaške opreme, Under Armour drugi zahvaljujući Curryu, a adidas tek treći.

“Iskrena mi je čast biti dio ovoga. Još uvijek mi sve nema smisla. Nisam shvatio još što se točno događa […] Nastavit ću inspirirati ljude diljem svijeta. Ovo je samo početak.”

TAGOVIair jordan košarka lebron james Michael Jordan nba Nike novac sport steph curry tenisice

Komentiraj