Biznis & Lova

Kamiondžije

Aside Banners

Mislite da Googleovi zaposlenici spavaju na hrpi novca? Ovaj spava u kamionu

Piše , Objavljeno

Brandon (23) je došao u San Francisco kako bi odradio pripravništvo za tvrtku koja nam upravlja životima. Google. Nije ni sanjao da će sanjati u kamionu.

Nakon nekog vremena iselio se iz preskupog stana u gradu i donio je jednu od ozbiljnijih odluka u životu: odlučio se useliti u kamion.

Novi dom

Kada bismo rekli svojim roditeljima kako živimo u kamionu, vjerojatno bi poludjeli i rekli kako smo neozbiljni. Mi bismo vjerojatno i bili, ali Googleov softverski inžinjer Brandon je potpuno ozbiljan. Njegova razmišljanja i doživljaje možete pratiti na blogu Thoughts from Inside the Box.

Na početku pripravništva je dobio najjeftiniju opciju: život u stanu s dvije spavaće sobe koji je bio namijenjen za četvero ljudi. Noćenje bi plaćao 65 dolara, što bi na kraju mjeseca iznosilo vrtoglavih 2000 dolara.

Znao je da će uštedjeti pozamašnu količinu novca, pogotovo zbog činjenice da bi u unajmljenom stanu uglavnom samo spavao. Ono što je odigralo važnu ulogu pri ovakvoj drastičnoj odluci su zdravstvene koristi. Kad živite u kamionu, morate imati striktan raspored. Tuširanje na Googleovom kampusu, tri obroka dnevno na poslu bez kasnonoćnog grickanja uz Netflix, odlasci u teretanu kako bi što više izbivao iz svog neglamuroznog smještaja…

Nako pluseva – razmotrio je i minuse. Brandon je to nazvao “društvenim samoubojstvom” – svi će znati da je on TAJ lik koji živi u kamionu. Nije pretjerano sretno ni to što nema pristup sanitarnom čvoru, tušu ili hladnjaku, a a majka ga je pitala najvažnije od svih pitanja: “Gdje ćeš biti s djevojkama?“. Odlučio je da je enormna ušteda važnija od seksa. Bar neko vrijeme.

Skupio je sav svoj novac koji je čuvao ispod madraca (samo figurativno govoreći, nitko ne drži novce ispod madraca zapravo, ne budite bedasti) i kupio je Fordov kamion za 10 tisuća dolara.

Interijer

U kamionu ima krevet, ormar i vješalicu za kapute.

Jedini fiksni mjesečni trošak mu predstavlja osiguranje kamiona koje iznosi 112 dolara.

Kamiončić

Nije tajna da su američki studenti “dužni do groba” nakon diplomiranja, ali je Brandon nakon diplome bio dužan 22 434 dolara, a za samo četiri mjeseca je taj drug uspio srezati na 16,449 godina. Možda se ne čini kao neki pothvat, ali uzmite u obzir da osoba mora i živjeti tijekom tih mjeseci dok otplaćuje dug. Brandon očekuje kako će otplatiti čitav dug kroz idućih šest mjeseci i tako se spasiti od kamata koje iznose na tisuće dolara ako je plan otplate duži kao što su standardni planovi od 10 godina.

Novcem koji uštedi počasti se u finim restoranima, a i dolazak na posao nije stresan. Par minuta šetnje, umjesto nekoliko sati u prometnoj gužvi.

Brandon jede tri obroka dnevno na poslu, a ondje se i tušira. Ne posjeduje ništa što treba struju, osim laptopa, ali laptop može izdržati čitavu noć na bateriji, a tijekom dana ga napuni na poslu.

Čudak? Lako moguće, ali on barem zna kuda ide sa svojim čudaštvom. Svjetska dominacija.

TAGOVIbeskućnik google kamion novac zaposlenik

Komentiraj