Biznis & Lova

bog

Aside Banners

Nadčovjek: Elon Musk zaradio 1.4 milijuna dolara jednom jedinom objavom na Twitteru

Piše , Objavljeno

Elon Musk je moderni Tony Stark, samo se pitamo kada će uistinu napraviti “željezno” odijelo i postati stvarni Iron Man.

Jedan jedini tweet ga je učinio bogatijim za 1.4 milijuna dolara. U njemu je izrazio moguće planove da Tesla postane kompanija s privatnim vlasništvom.

Zašto želja za “privatnom” Teslom?

Kao kompanija s javnim vlasništvom – cijena dionica se drastično mijenja te to može predstavljati distrakciju za sve koji rade u Tesli, a svi ti zaposlenici su ujedno i dioničari. Također su podložni kvartalnim profitnim ciklusima pa ponekada se donose odluke kako bi se zadovoljio kvartal umjesto odluka koje donose uspjeh na duge staze.

Nakon Muskove najave, dioničari su uzeli zalet kao nikad dosad i pokupovali su dionice Tesle dok još mogu, a to je dovelo do gomilanja novca na Muskovim računima.

Kasnije je Musk objavio da vlasnici dionica mogu prodati svoj udio u kompaniji po cijeni od 420 dolara za dionicu ili zadržati vlastite dionice i postati dio privatne garniture vlasnika.

Ovakva ideja ovisi o dioničarskim glasovima, ali svi ionako znaju da se najviše vjeruje u Muskovu prosudbu te viziju. Nakon što je postigao sve što je postigao – i mi bismo mu vjerovali i glasali bismo za njega.

Ako pak nije bio ozbiljan s objavom – on je najveći trol svih vremena i možemo ga slobodno nazvati najvećim social media influencerom. Jer spakovati masne pare u džep zbog jednog tweeta je dovoljno da nekog proglasimo božanstvom.

TAGOVIdionice Elon Musk novac pare tesla twitter wall street

Komentiraj