Biznis & Lova

nike je prošlost

Aside Banners

Nakon 24 godine – Roger Federer gotov s Nikeom, potpisao ogroman ugovor s novim sponzorom

Piše , Objavljeno

Roger Federer je od 1994. godine s Nikeom. Roger Federer je sinonim za Nike, barem u teniskom svijetu, nešto što su nekoć bili Pete Sampras i Andre Agassi. Nakon 24 godine su počela nagađanja kako će Federer odustati od swoosha na prsima i taj medijski prostor pokloniti nekom drugom – u zamjenu za “simboličnu” svotu novca.

Federer nije ništa komentirao, samo se na Wimbledon pressice pojavio u Uniqlo kombinaciji.

Wimbledon 2018 - Day Three - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Uniqlo je japanski brand koji želi osvojiti čitav svijet, nije im dovoljan lifestyle, sada se ovom suradnjom s Federerom šire i na sportsko tržište, a pokušavaju stvoriti novi segment tržišta koji se zove LifeWear.

I u press releaseu su naveli kako “LifeWear” ima novog prvaka.

Financije se nigdje ne spominju, ali nagađa se kako će Federer dobiti između 300 i 400 milijuna dolara kroz idućih deset godina. Fin novac za nekog tko neće profesionalno igrati tenis pri kraju ugovora, ali jedan od najboljih tenisača svih vremena je poznat kao osoba sa stilom i nema sumnje kako će njegova persona pomoći japanskom brandu.

Nike još uvijek ima prava na RF logo, vidjet ćemo kako će se ta situacija završiti. S obzirom na to da Uniqlo ne proizvodi tenisice, Federer bi mogao ostati s Nikeom pod novim uvjetima koji uključuju samo ugovor za tenisice.

Foto: Profimedia.hr

TAGOVINike odjeća roger federer sponzorstvo tenis uniqlo wimbledon

Komentiraj