Biznis & Lova

ljepillo svuda

Aside Banners

Nećete vjerovati u kakvom su stanju Jordanove tenisice koje su prodane na aukciji za rekordan iznos

Piše , Objavljeno

Ako skupljaš tenisice, velike su šanse da si lud(a) za Jordanicama. Opsesivni kupci će nerijetko izdvojiti i nekoliko stotina dolara za vrhunske modele (čitaj – modele koje želi cijeli svijet pa im je zato cijena ogromna), ali rijetko tko želi nešto Jordanovo toliko jako da je spreman izdvojiti 190 tisuća dolara. Ovaj put čak nisu Jordanice u pitanju nego Conversice. Veličanstveni model iz osamdesetih, Fastbreak Mids, je tenisica koju je Jordan nosio na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu. Baš u ovim prodanim je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, a sada neki sretni kolekcionar ulijeće komadima sa spikom “znaš da imam staru smrdljivu šuzu koju je Mike nosio na Olimpijadi prije 30 godina”.

via SCP Auction

via SCP Auction

SCP Auction je izjavio kako su prodali Converse tenisice za 190372 dolara što je svjetski rekord za nošenu tenisicu u bilo kojem sportu. Dosad je najskuplja tenisica bila još jedna Jordanova, Air Jordan 12 model koji je nosio u petoj utakmici NBA finala 1997. godine protiv Utah Jazza. Ta utakmica je poznata još kao i “Flu Game” jer je Jordanu bilo loše, a svejedno je razmontirao Malonea, Stocktona i ekipu.

Upravo nakon ovih Converse Fastbreak Mids, Jordan je ušao u NBA ligu, potpisao ugovor s Nikeom, a sve ostalo je povijest.

TAGOVIair jordan aukcija Michael Jordan novac rekord tenisice

Komentiraj