Biznis & Lova

čudovišna suma

Aside Banners

Neotvorena kutija Pokemon karata prodana za 360 tisuća kuna – vrijeme je da pregledate tavane

Piše , Objavljeno

Pokemoni su hit otkad su se pojavili. Kod nas je Pokemanija zamrla neko vrijeme zahvaljujući prestanku emitiranja animiranih serija na lokalnim programima, ali zajednica se i dalje okuplja zahvaljujući kartama, a porastu popularnosti posljednjih nekoliko godina je pripomogla i euforija vezana za Pokemon Go!

U svijetu popularnost džepnih čudovišta ne jenjava – igračke, animirani serijali, filmovi, video igre, karte, Pokemoni su na vrhu igre.

I onda se pojavi nešto “staro” i pomete sve pred sobom. Oduvijek znamo da je nostalgija jak fenomen, ali baš ovoliko?

Neotvorena kutija Pokemon karata iz 1999. godine je prodana za nevjerojatnih 56 tisuća dolara, ili po današnjem tečaju – 364666 kuna. Tko vam kriv što ste vjerovali roditeljima kada su vam govorili da je kupnja karata bacanje novca, a tko je kriv vašim roditeljima što su vam govorili da je kupnja karata bacanje novca. Sad ste mogli lijepo živjeti. Ne kažemo da sada ne živite lijepo, ali mogli ste živjeti ljepše za gotovo 370 tisuća kuna.

Ova kutija je jedna od rijetkih neotvorenih kutija prvog limited printa karata u English Base Set Booster Boxu. Početna cijena je bila 20 tisuća dolara, onda znaš da vrijedi.

Aukcijska kuća napominje kako se u kutiji nalazi 36 pakiranja karata, a u svakom pakiranju 11 komada. Šanse za čupanje “zlatne karte” su otprilike jednom na svaka tri pakiranja. Fine šanse, potraga za zlatnim Charizardom se nastavlja.

Inače nismo fanovi unboxing videa na internetima, ali ovo bismo voljeli vidjeti kako se čupa iz kutije. Ako se ikad kutija bude otvorila. A nadamo se da hoće. Ne znamo kakva osoba bez duše moraš biti da ovo ne otvoriš.

TAGOVIaukcija devedesete nostalgija novac pokemon

Komentiraj