Biznis & Lova

pare parice

Aside Banners

Omiljeni ‘Vuk s Wall Streeta’ financiran ukradenim novcem, mora uplatiti brutalne pare američkoj vladi

Piše , Objavljeno

Nije šala. Nismo ovo dosad čuli, bez obzira koliko dugo i intenzivno pratimo svijet filma. Producenti Vuka s Wall Streeta će morati platiti američkoj vladi 60 milijuna dolara zbog optužbi da je film financiran ukradenim sredstvima.

Ukradena sredstva su dio nevjerojatne sume novca koja je uplaćena na račune suradnika malezijskog premijera, a Guardian piše kako je novac uplaćen iz ulagačkog fonda malezijske države. O kakvoj je nevjerojatnoj sumi riječ? Ne, nije još jedan neodređeni clickbait termin, ovdje se radi o 3.5 milijardi dolara. Američkih, ne australskih. Red Granite Pictures je sufinancirao film s Leonardom DiCapriom u ulozi Jordana Belforta, a ta producentska kuća je osnovana od strane jednog od upletenih u muljažu. Ukradene pare su korištene i za sufinanciranje filmova Glup i gluplji 2 te Daddy’s Home, ali to je smeće od filmova i njima ne posvećujemo nikakvu pažnju. Čak štoviše – ti filmovi trebaju platiti kaznu samo zato što postoje.

Nitko nije znao za Red Granite Pictures – dok nisu iskeširali 100 milijuna dolara da pomognu Scorseseju da napravi Vuka s Wall Streeta.

Producentska kuća i dalje negira ikakve nepravilnosti, a svejedno su se odlučili uplatiti američkoj vladi 60 milijuna dolara kroz idućih 12 mjeseci. Teška muljaža. Nadamo se da će Leonardo DiCaprio snimiti film o ovim malverzacijama, kao što je obećao i za onaj Volkswagen skandal. Od Red Granitea, DiCaprio je dobio na poklon Oscar Marlona Branda (osvojen za film On The Waterfront – vrijednost mu 600 tisuća dolara), ali ga je vratio jer je to bio jedan od dokaza u istrazi.

Američka vlada planira i dalje istražiti ovaj slučaj jer ima tu još neriješenih dugova u vrijednosti od 1.7 milijardi dolara.

TAGOVIleonardo dicaprio Martin Scorsese novac vuk s wall streeta

Komentiraj