Biznis & Lova

Aside Banners

Real više nije najskuplja sportska ekipa na svijetu. Znate li tko je prvi?

Piše , Objavljeno

Real Madrid je bio na prvom mjestu Forbesove liste najvrjednijih klubova tri godine za redom, ali ove godine više nisu na vrhu. Znate li tko ih je zamijenio na broju jedan?

A photo posted by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Čak i kada nismo znali gotovo ništa o američkom nogometu – znali smo za Dallas Cowboyse. Oni su u svijetu američkog nogometa ono što su New York Yankeesi za baseball, a Los Angeles Lakersi za košarku. Iako nisu osvojili niti jedan Super Bowl.

Just a couple of old friends hanging out on a Sunday night…

A photo posted by Dallas Cowboys (@dallascowboys) on

U posljednjih dvadeset godina, Cowboysi oduševljavaju fanove, a Forbes ih je proglasio najvrjednijom sportskom ekipom na svijetu. Vrijednost im se procjenjuje na 4 milijarde dolara.

Real Madrid je pao s prvog mjesta i procjenjuje se na 3.26 milijarde dolara. Od “pravih” nogometnih klubova, u prošlosti je Manchester United bio najskuplja nogometna ekipa, ali Kraljevski klub je projektom “Galacticos” katapultiran na prvo mjesto. Pomoglo je i preotimanje planetarno najpopularnijeg nogometaša Davida Beckhama Unitedu.

Treće i četvrto mjesto pripada Super Bowl prvacima New England Patriotsima i baseball ekipi New York Yankeesima – obe ekipe su procijenjene na 3.2 milijardi dolara, a Realov najžešći suparnik, katalonska Barcelona se nalazi na petom mjestu s vrijednosti od 3.16 milijardi dolara.

Cowboysi igraju na velikom tržištu, imaju odličan marketing, a i prihod od svog višenamjenskog stadiona koji u prosjeku prima 90 tisuća gledatelja za utakmice Cowboysa. Nije ni čudo što su prvi. Ako Real želi ostati pri vrhu ove liste iduće godine – nikako ne smiju pustiti svog zlatnog dečka u Paris Saint Germain (ili igdje drugdje).

TAGOVIamerički nogomet barcelona baseball dallas cowboys forbes liga prvaka nogomet novac real madrid sport transferi

Komentiraj