Biznis & Lova

zovi čovika

Aside Banners

Russell Crowe se razvodi! Ako vas žuljaju pare ovo je popis 10 najluđih stvari kojih se rješava na aukciji

Piše , Objavljeno

Da su i celebrityji samo ljudi od krvi i mesa pokazuje inicijativa filmske legende, Russella Crowea, da se baš poput kakvog average Joea u sklopu razvoda od supruge Danielle Spencer usput riješi i nepotrebnih stvari. Što zbog prostora i mobilnosti, a što zbog neželjenih uspomena i emocionalnog balasta. Naravno, dobri stari Russ utržit će na ovom prodajnom spektaklu svotu kojoj obični smrtnici za života neće primirisati, ali formalno dovoljno da nakratko postane uno di noi.

U maniri svojevrsne Down Under verzije Muzeja prekinutih veza, Crowe je čitavu aukciju povjerio Sotheby’s kući, a manifestacija je nazvana djelomično pretenciozno i potpuno bizarno – „The Art of Divorce“. Tako na vaše vitrine, ormare i garaže čeka preko 200 predmeta koji će 7. travnja biti izloženi u Sydneyju, a s kojima bi Russell također želio raskrstiti jednom zauvijek, a zarađeno sa bivšom suprugom prijateljski podijeliti. Datum naravno nije slučajan. Riječ je o njegovom 54. rođendanu, a ujedno i godišnjici sad već propalog braka. U moru umjetničkih djela, komada namještaja, filmskih i sportskih suvenira, glazbenih instrumenta, memorabilija i ostalog tradicionalnog repertoara s nedjeljnog jutra na Hreliću pokušali smo odabrati one najluđe.

Imate još manje od mjesec dana da porazbijate kasice prasice ili jednostavno učinite ono što bi učinila svaka normalna i racionalna osoba u ovakvoj situaciji – uzmete papirić s brojem mobitela kamatara s tramvajske stanice i javite se čovjeku.

10. Lutka anđela s božićnog drvca iz filma „The Sum of Us“ (1994). Gratis dobivate crno-bijelu, uokvirenu i potpisanu fotografiju mlađahnog Russa i Jacka Thompsona. Ako je ovo nešto na što se palite, trebat će vam 400 – 600 $.

10

9. Bačva za rum. Ukoliko se odlučite za lov na bačvu pripremite 2000 – 3000 $. Nije jeftina, ali mislite i na buduće kolače.

9

8. Templarska tunika i oklop, veličina L. Odobrio Ridley Scott za potrebe snimanja Robina Hooda (2010). Primopredaja Sydney, ne šalju poštom. 15 000 – 25 000 $.

8

7. Brončani top s početka 18. stoljeća. Pišljivih 4000 – 6000 $ za impresioniranje prijatelja poslije večere.

7

6. Gipsana glava Muhammada Alija. Računajte na 1000 $, a dimenzije šaljemo u inbox.

6

5. Originalni oklop iz Gladijatora (2000). Pravda za Maximusa i njegov napaćeni torzo! Ovo je možda ipak vrijedilo tegliti sa sobom prilikom selidbe, ali Crowe manirom trgovca pred konačno zatvaranje dućana očito misli da sve mora otići. Izvješena je cijena od 20 000 – 30 000 $, ali budući vlasnik morat će se vjerojatno isprsiti i puno više za ovaj klasik.

5

4. Dok razmišljate gdje u vlastitom domu smjestiti ovaj divan komad namještaja inspiriran trupom broda, a čija je funkcija ustvari pružiti čovjeku adekvatan odmor u gigantskom hodniku, dopustite da vam ispričamo kako se sastoji od pet dijelova, s centralnim zrcalom po uzoru na flamanske javne kuće te da bi bio sjajan poklon za uplovljavanje u bračnu luku. Može i u vlastitu ako se volite 20 000 do 30 000 $.

4

3. Lubanja mozosaura, izumrlog morskog reptila iz razdoblja krede. Iz dubokog promišljanja o bilo kakvim potencijalnim razlozima zbog kojih bi itko ovo imao doma, prenut će vas cijena od 35 000 – 40 000 $ i hvala joj na tome.

3

2. Kožni štitnik za međunožje iz filma „Cinderella Man“ (2005). Saveznik našeg junaka Jamesa Braddocka (Russell Crowe) u njegovom šampionskom povratku te naravno mrzak neprijatelj Maxa Baera s druge strane boksačkog ringa. Ako vam malo znoja ne smeta, ovaj sportski rekvizit može biti vaš već za 500 $.

2

1. Replike trkaćih konja iz Gladijatora (2000) u stvarnoj veličini. Ono što su poštenom gastarbajteru gipsani lavovi ispred kuće, jednom filmofilu će uskoro postati ova dva konja i dobro da je tako. 2000 – 4000 $ po plemenitoj životinji trenutno izgleda kao kikiriki s obzirom da sa sobom instantno donosi neupitan status legende.

1

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIaukcija Gladijator hollywood novac russell crowe

Komentiraj