Biznis & Lova

pokušaj broj 2

Aside Banners

Starbucks na Cvjetnom: Dolazi li napokon u Hrvatsku poznati američki coffee lanac?

Piše , Objavljeno

Još pred desetak godina najavljivao se dolazak Starbucksa u Hrvatsku, točnije u zagrebački Arena Centar. No, nakon ispitivanja tržišta naglo su se povukli kada su shvatili da Hrvati kave ne ispijaju “s nogu”, već radi njih sjede u kafićima satima.

Da je to bila pametna odluka pokazalo se nešto kasnije kada je britanska franšiza kafeterija Costa Coffee otvorila svoj prvi kafić u Splitu 2008. godine, zatim još dva u Zagrebu, a sve ih zatvorila nekoliko mjeseci poslije, piše novac.hr.

Starbucks u Hrvatskoj pokušaj broj 2

24883575_1687982834605978_4931410686790724997_o

Slika: Facebook Centar Cvjetni

U poslovnim krugovima priča se kako bi Starbucks napokon mogao doći  Hrvatsku, ovoga puta u centar Zagreba, točnije u shopping Centar Cvjetni koji je u vlasništvu  austrijske  tvrtke  Supernove koja je 2007. preuzela centar od Horvatinčića.

Navodno, Horvatinčićev restoran MyWay koji se trenutno nalazi na ulazu u Centar Cvjetni početkom ožujka definitivno zatvara svoja vrata, a Supernova na taj prostor želi “dovesti nešto što još kod nas nema, nešto drugačije”, kaže glasnogovornica Blažena Lokin.

Neslužbena vijest o dolasku Starbucksa u Hrvatsku počela je cirkulirati nakon što je najavljeno da će svoja vrata otvoriti i u Srbiji, u beogradskom shopping centru u ulici Kneza Mihaila, i to već u prvoj polovici ove godine.

Dok je Starbucks u Srbiji siguran, u Hrvatskoj se još spekulira o njegovom otvaranju i tek ostaje vidjeti hoće li se ovoga puta realizirati tj. sjede li Hrvati manje na kavama nego pred 10 godina ili su usvojili američku coffee to go kulturu?

TAGOVICentar Cvjetni kava starbucks

Komentiraj