Biznis & Lova

ljulja se ljulja brod

Aside Banners

Titanic II će zaploviti 2022. godine – tko se usudi?

Piše , Objavljeno

Kao da jedan Titanic nije bio dovoljan, 110 godina poslije ćemo dobiti i drugi Titanic koji će, nadamo se, bolje odraditi svoj posao. Uz svu suvremenu tehnologiju, trebao bi biti okej.

Investitori su odlučili rekreirati najpoznatiji brod na svijetu pa će novi Titanic biti gotovo identičan starom. Na njega će stati 2400 putnika te 900 članova posade, a prvo putovanje će biti od Dubaija do Southamptona gdje će se uputiti na put preko Atlantica – izvornom rutom prvog broda.

Ono što je važno spomenuti, a što spominju i ostali mediji, je dovoljan broj čamaca za spašavanje. Čisto ako je nekog trta. Za svaki slučaj.

Osim putovanja od Southamptona do New Yorka, ova ploveća atrakcija će se uputiti oko svijeta gdje će “inspirirati i očaravati ljude u svakoj luci koju posjeti”. Baš fora. Ako se ikada nađemo na Titanicu, nosimo harpun za sve parove koji će ponoviti My Heart Will Go On scenu ili onu drugu kad je Jack kralj svijeta.

Titanic II je trebao zaploviti 2015. godine, ali je zapelo pa se prva plovidba očekuje tek 2022. godine. Ne zna se još cijena karata, ali znaš da će biti skupo.

Ako imaš te pare (čisto sumnjamo da imaš) – izazivamo te da ideš. Ali ne moraš. Ali te izazivamo. Da.

Evo neki putnici kroz vrijeme su se vratili i snimili film o putovanju drugog Titanica. Možeš to pogledati kao pripremu za putovanje. Da znaš što te čeka.

.

Ako te ne zanima ova “kopija”, možeš roniti do olupine originala. Američka kompanija OceanGate nudi i tu opciju od 2019. godine. I to po sitnoj cijeni od 105 tisuća dolara po osobi.

TAGOVIbrod novac putovanje titanic turizam

Komentiraj