Biznis & Lova

najbolje od najgoreg

Banner 300

Treći tjedan u samoizolacijI: Čitanje recenzija s Amazona – od Biblije do rezača banana

Piše , Objavljeno

U doba kada su sve trgovine zatvorene, svoje konzumerističke potrebe zadovoljavamo na online shopovima. A gdje bolje zadovoljiti čitavu paletu potreba i želje za trošenjem para nego na Amazonu. Sada makar imamo vremena na bacanje pa možemo detaljno iščitati sve opise i recenzije proizvoda kako bi donijeli informiranu odluku oko kupnje kao pravi, odgovorni kupac.

Međutim, tanka je granica od čitanja recenzija za proizvod koji želimo kupiti do čitanja recenzija za sve što postoji, pogotovo kad pri ruci imaš viška vremena. I odjednom, prođe dan u čitanju komentara na Amazonu. Kako ti se ne bi dogodilo isto, izdvojili smo za tebe najbolje, iako ti sam proizvod najvjerojatnije neće trebati.

Screenshot (550)

Jedna komentatorica mora da je bila poprilično iznervirana činjenicom što postoje rodno uvjetovane kemijske namijenjene samo ženama. Te kemijske su, naravno, ružičaste i ljubičaste boje, a na pakovanju piše “Za nju”.

Korisnica “A keen skier” ocijenila je proizvod kao izvrstan i dala mu 5 zvijezdica.

Moj muž nikada mi nije dao da pišem jer ne želi da diram olovke za muškarce. Međutim, kada sam vidjela ovaj proizvod, odlučila sam ga kupiti (sa svojim džeparcem) i za sada je odličan! Jednom kada sam naučila pisati, ova ženstvena boja i veličina kemijske namijenjene za manju žensku ruku, omogućila mi je da zapisujem ideje o novim receptima, šivanju i vrtlarenju. Moj muž je manje oduševljen ovim proizvodom jer vjeruje da on vodi ka većem osamostaljenju te mrzi ženstven osjećaj koji kemijska pruža (zajedno s vizijama vila i duga) koje dobije čim je uzme u ruku.

Screenshot (552)

Ovaj švicarski nožić korisnici kristi promijenio je život, no dala mu je tek tri zvijezdice. Zašto?

“Dobila sam ovo kao dar za moj 18. rođendan. Voljela bih da sam znala o čemu je riječ, jer čim sam ga dotakla, narasli su mi brkovi i postala sam član mornarice. Mama se onesvijestila, a tata se smijao i dao mi pivo. Oduzimam 2 zvijezdice zato što sam prije imala lijepe grudi.”

Screenshot (554)

Slikovnica za djecu “Gdje je moj pupak” dobila je samo 1 zvijezdicu i oštro upozorenje “Ne kupujte ovu slikovnicu, već na naslovnici možete vidjeti kraj” razočaranog kupca PacMan.

Ova knjiga je u potpunosti zavaravajuća. Čitava radnja vrti se oko traženja bebinog pupka; sam naslov to jasno daje do znanja od samog početka. Međutim, nema misterije. Nema zapleta. Bebin pupak je upravo tamo gdje bi trebao biti, na bebinom trbuhu. Upravo tamo gdje ti jasno pokazuje na naslovnici knjige.

Radnja je potpuno besmislena jer se oslanja na zagonetku oko toga gdje je bebin pupak i sve padne u vodu u trenutku kada shvatiš da ti je bebin pupak bio pred očima čitavo vrijeme. Nema konflikta, nema razvoja likova, i nadasve, nema nikakve radnje. Tko god je napisao ovu knjigu mora imati ozbiljnu grešku u procijeni jer moraš biti malo dijete da odmah ne shvatiš gdje je bebin pupak. Ovo je jedan od najgorih primjera literature koji sam ikada pročitao.

A nama je ovo najbolja recenzija koju smo ikada pročitali. Hvala PacManu.

Screenshot (556)

Iako je ovaj omot za Kindle dobio 5 zvijezdica, kupac Ben Harrison nije zadovoljan.

Kupio sam ovaj omot za Kindle svojoj punici dok se kupa u kadi. Nadao sam se da će biti sranje, da će njen Kindle ispasti iz njega u vodu i ubiti je. Za sada ova vražja stvar radi. Odličan za zaštitu od vode, užasan za ubojstvo.

Screenshot (558)

Ovaj rezač banana dobio je jednu iscrpnu i vrlo važnu recenziju o tome kako je nekome spasio brak.

Gospođa Toledo je napisala: “Što mogu reći o Rezaču banana 571, a što već nije rečeno o kotaču, penicilinu, ili iPhoneu…ovo je jedan od najvećih izuma svih vremena. Moj muž i ja bi se svađali konstantno oko toga tko će danas narezati banane. To je jedan od onih kućnih zadataka koje nitko ne želi raditi! Znate već, standardno “Provela sam čitav dan odgajajući našu djecu, možda ti možeš malo uskočiti i izrezati ove banane?” i neizostavno “Misliš da imam energije robijati oko tvojih prokletih banana? Radio sam 12-satnu smjenu kako bi došao kući na ovo?? Ovo su stvari koje mogu uništiti čitav odnos. Došlo je do trenutka kada su djeca mogla osjetiti tenzije. Iste minute kada sam čula našu šestogodišnju djevojčicu u svojoj sobi kako sa svojim Barbikama reprizira našu svađu oko banana, znala sam da se nešto mora promijeniti. Tada sam našla Rezač banana 571. Naš brak nikada nije bio zdraviji, a proizvod smo uvrstili i u našu seksualnu rutinu. Hvala rezaču banana 571!”

Screenshot (560)

Dennis kaže: Dobar proizvod. Čini moje prce glasnijima. Dlake su vjerojatno imale ulogu utišivača. Dajem ovome velik palac gore. 5/5.

Screenshot (562)

Ovo bi trebao biti nekakav magnetometar  koji reagira na magnetske anomalije koje su povezane sa vanzemaljcima. Ili tako nešto.

Ne znam je li ovo prevara ili je moj pokvaren, ali ne radi i još uvijek me vanzemaljci otimaju na dnevnoj razini.”

Screenshot (564)

Najbolje fore su često najkraće.

Jedna zvijezdica jer: “Nema vukova u filmu.”

Screenshot (566)

“Pristojan studentski uradak” . Tri zvijezdice.

Za sve vas koji ne znate, ovo je drugo Božje djelo, nakon Starog zavjeta. Po mom mišljenju, vidi se napredak. Riješio se prijašnje pretjerane ljutnje i počeo je zbilja pokazivati određenu zrelost. Postao je puno nježniji Bog koji ne baca ni blizu onoliko tantruma kao prije.

Svejedno, i dalje postoji mnogo mjesta za napredak. Što se tiče radnje, nema previše napetosti, i priča zna biti nevjerojatno ponavljajuća. Ono, u četiri poglavlja ponavlja jednu te istu priču. Uz sve to, stavio je ta poglavlja jedan iza drugog. Kao da nećemo primjetiti! Sviđa mi se taj lik Isus, ali priznajmo, čitav taj dobar lik mučenik već je viđen toliko puta. Nije bilo potrebe posvetiti toliki dio knjige tom liku.

Ako zbilja tražite dobro Božje djelo, pogledajte Kuran ili Mormonovu knjigu. Mnogo su dotjeranije. Plus, storytelling u Mormonovoj knjizi je lud. Neki ljudi kažu da ide predaleko i pozivaju se na nju kao dokaz da je Bog iza brda, ali ja se ne slažem. Samo je pročitajte. Bog je genije ili tako nešto. Mislim sva ta magija i čuda! Recite mi da to nije genijalno. Ne znam ni kako smisli sva ta sranja.”

Screenshot (568)

5 zvijezdica za ovaj lijes od titanija uz komentar: “Djed se nije žalio.”

Dolazi u 8 boja.

TAGOVIamazon recenzije