Report

Chewie u izbornoj kampanji

Aside Banners

Chewbacca uhićen zbog podrške Darthu Vaderu tijekom lokalnih izbora u Ukrajini

Piše , Objavljeno

U Ukrajini je u uistinu bizarnom spletu događaja uhićeno pobunjeničko smeće Chewbacca i to zbog pomoći svojem zakletom neprijatelju, Sith Lordu Darthu Vaderu. Han, a gdje si ti?!

chewbaccaSamo u Ukrajini se može dogoditi da Chewbacca, poznati intergalaktički krijumčar i zakleti pobunjenik, stane uz gospodara tame i drugog čovjeka Imperije, Dartha Vadera, te zbog toga bude uhićen i strpan u zatvor. Rekli bismo kako se radi o nekakvoj genijalnoj viralnoj marketinškoj kampanji za nadolazeći Star Wars: The Force Awakens, ali pošto Ukrajina i nije baš neko pretjerano privlačno tržište, morati ćemo se složiti kako se radi o stvarnosti i kako sada uistinu živimo u svijetu u kojem mračna i svjetla strana Sile idu ruku pod ruku.

Chewbacca – uhićenje:

chewie

Iza svega stoji kandidatura lika po imenu Darth Vader (koliko je to službeno i po pravilima, ne znamo) na lokalnim izborima u Odessi koji su se održali prošlu nedjelju. Tijekom dana je na birališta izašao i tip odjeven u kostim popularnog Chewieja te aktivno propagirao da birači glasaju za kandidata Vadera. Kako je takvo ponašanje zabranjeno na dan izbora, Chewie je uhićen, a nakalemili su mu i optužbe da nema dokumente, blokira cestu i remeti javni red i mir. Ispisali su mu kaznu u protuvrijednosti nekih 50-ak kuna, na što je on odgovorio kako ju ne može platiti jer su “njegovi novci u intergalaktičkoj banci koja nema ogranke na ovoj planeti“. Genijalno!

Darth Vader – kip:

Inače, i Chewie i Vader pripadaju ukrajinskoj Internet stranci, sastavljenoj uglavnom od mladih aktivista koji na ovakav način pokušavaju doprijeti do šire javnosti. Osim ovog ludog maskenbala, nedavno su u Odessi zamijenili kip starog komuniste Lenina kipom Dartha Vadera, koji osim što izgleda fenomenalno, pruža i besplatan wi-fi! I onda kažu kako su Sithovi negativci… U svakom slučaju, jedva čekamo vidjeti njihov novi podvig.

TAGOVIchewbacca Darth Vader izbori odessa star wars ukrajina

Komentiraj