Report

Jedan hitac previše

Aside Banners

Cijeli internet se digao protiv kretena koji je ustrijelio legendarnog afričkog lava

Piše , Objavljeno

Budite sigurni u jedno: ako vas internet uzme na pik, čeka vas nekoliko tjedana nesnosnog pakla i vrlo vjerojatne teške posljedice do kraja života. Neki to uistinu i zaslužuju.

cecil 3Iako i mi, kao i većina vas koji čitate ovaj članak, uživamo u svemu onome što nam piceki, kravice, svinjice i ostala hodajuća hrana iz uzgoja daju te stoga ne želimo biti licemjerni kada je riječ o ubijanju drugih živih bića, moramo reći kako je izlov rijetkih životinja iz “sportskih” pobuda jedan od najvećih kretenizama i najprimitivnijih oblika zabave koje čovjek upražnjava. I to u 21. stoljeću! Vidjeti nekog idiota koji plati siću da sa sigurne udaljenosti iz kaveza spraši metak ugroženom lavu, nosorogu ili polarnom medvjedu samo kako bi svom jadnom egu dokazao kako je “veliki lovac” nije samo moralno dno, već je i kukavičluk najveće vrste. A ako vlasti i zakoni ne mogu ništa učiniti po tom pitanju, uskočiti će internet!

cecil 2 cecil

Svijet je ovih dana obišla vijest kako je bogati američki zubar Walter Palmer lokalnim lovcima u Zimbabveu platio bijednih 55 tisuća dolara (oko 400 tisuća kuna) da ustrijeli legendarnog lava Cecila, prekrasnog alfa mužjaka unikatne crne grive. Junačina je to izveo na granično ilegalan način: sa još par pomagača namamio lava izvan teritorija nacionalnog parka u kojem je zaštićen, pogodio ga samostrelom (kako hitac ne bi uzbudio čuvare, što znači kako je znao da se bavi nečim što nije legalno), kao pravi debil promašio i samo ranio životinju, koju je onda idućih 40 sati naganjao dok jadna nije iskrvarila. Na kraju je ovaj ponosni heroj spičio još jedan metak u beživotnog lava, slikao se iznad trupla kako to kreteni poput njega obično čine, odrubio mu glavu i oderao kožu, a vjerojatno bi sve prošlo neopaženo da se u sve nije umiješao internet. “Gospodine” Palmere, sada vas čeka pakao!

 

 

 

Tisuće i tisuće korisnika su počele bombardirati društvene mreže porukama podrške Cecileu i pljuvačinom po Palmeru, a posebno su se okomili na njegovu zubarsku ordinaciju, kojoj daju negativne ocjene na Yelpu i Googleu, pozivaju na opći bojkot, zasipaju spamom i telefonskim porukama te čak vrše i ozbiljne prijetnje fizičkim nasiljem i smrću. Palmer se brani kako nije znao da se radi o tako popularnom lavu, ali sada je već kasno. Možda su onaj polarni medvjed, grizli i ostale životinje ubijene neopaženo, ali Cecil će na svu sreću biti onaj jedan hitac koji je prevršio svaku mjeru. Još da ga i vlasti nekako kazne…

TAGOVIafrika cecil internet kreten krivolov lav lov osveta ubojstvo ugrožena životinja

Komentiraj