Report

WTF ili WOW

Aside Banners

Cilj života sedamnaestogodišnje Kanađanke je – skakati kao konj, doslovno

Piše , Objavljeno

Sada smo definitivno sve vidjeli.

Ava Vogel je tinejdžerka koja ima jako zanimljiv interes. Nije rijetkost da djevojke vole ili žele imati konja te uče jahati, ali Ava je imala jednu posebnu ideju. Ne samo da je pomislila imitirati trk i skok konja, ona je provela posljednjih šest godina intenzivno radeći na toj tehnici.

Koliko god čudno zvučalo, tako i izgleda.

Sedamnaestogodišnjakinja je izjavila kako je gledala mnogo videa konja, a i sama je jahala pa je htjela vidjeti može li skužiti kretanje konja te to prebaciti na ljudski kostur.

Bilo joj je potrebno dosta treninga i ponavljanja kako bi sagradila pravilnu muskulaturu oko zglobova ruku da mogu izdržati silu “doskoka”.

Njen Instagram profil je posvećen samo tome – njenim konjskim skokovima.

Nakon što smo pogledali nekoliko objava, ne znamo što da mislimo. Zbunjeni smo jer u zraku izgleda tako graciozno, kao konj i vidimo koliko je vremena i rada uloženo u to, a u drugu ruku… Koji k**ac smo to upravo gledali, malo nas je strah… Mislimo da je ova sposobnost zaslužuje sve – divljenje, čuđenje, smijanje, zbunjenost i strah(opoštovanje).

Njena sposobnost ju je dovela do posljednjeg izdanja knjige Ripley’s Believe it Or Not. To je također uspjeh sam za sebe.

Bravo Ava… Valjda…

TAGOVIAva Vogel konj Ripley's Believe it or not skok