Report

Aside Banners

Colin McRae – sjećanje na Jurećeg Škota

U subotu oko 16:10 poginuo je jedan od najpoznatijih i najboljih vozača Rallya u povijesti, Colin McRae. Helikopter mu se srušio nedaleko njegova posjeda.

Piše , Objavljeno

U subotu oko 16:10 poginuo je jedan od najpoznatijih i najboljih vozača Rallya u povijesti, Colin McRae. Helikopter mu se srušio nedaleko njegova posjeda. U nesreći pogiba i njegov petogodišnji sin Johnny.

Poznavatelji Rally utrka pamte ga po njegovim rezultatima na trkaćim stazama, mi ostali, neskloni trkama, u sjećanju imamo urezano imeColin McRae jer već je godinama sinonim za najbolji postojeći Rally u kompjuterskoj verziji.

Nedavni �Dirt� toliko je nadmoćan svemu što smo imali prilike odigrati po pitanju računalnih vožnji da sa sigurnošću možemo konstatirati kako se radi o jednom koraku do apsolutnog fotorealizma.

Obitelji ovog Jurećeg Škota brzina je u genetskom kodu. Colinov otac Jimmy McRae peterostruki je šampion BRC-a (British Rally Championship), a ni njegov dvije godine mlađi brat Alister nije odolio pozivu te se dokazuje na istom polju.

Svoju je karijeru započeo sa 17 godina i tvrdi da je za taj interes najviše zaslužan njegov otac jer da se pater familias bavio nogometom, Colin McRae najvjerojatnije nikada ne bi sjeo za volan bolida. Svoje prvo, na globalnom planu važnije, mjesto osvojio je 1993. a od onda je nanizao zavidan broj pobjeda. Colin iza sebe ima 25 pobjeda na različitim rally natjecanjima, iako se posthumno aktivno i katastrofalno prevode neprovjereni podaci, pa mu se pripisuju i pobjede njegovog brata Alistera.

Furao je više ljutih pila nego šest Bondova zajedno, a zanimljiv detalj je i taj što je i u privatnom životu obožavao opasnost i brzine pa je nakon ozbiljne ozljede koju je doživio u Korzici hladno nastavio baviti se svojim hobijima koji vam redom mogu polomiti sve koske. Uz pilotiranje helikoptera, hobiji su uključivali jet-ski, skijanje, rafting na brzacima, skakanje bungyem, motociklizam i jurcanje po strmim stijenama na svom mountain bikeu.

Prije nego li je poginuo, Colin je aktivno radio na tome da se vrati na rally staze nakon, za vozače, preduge pauze. Namjeravao je boriti se za naslov prvaka iduće godine, a u slučaju da ne uspije u naumu, odlučio se ostaviti utrka i baviti se ostalim hobijima. Čovjek je namlatio hrpetinu para svojim projektima sa strane, a šuškalo se i o tome da će raditi na vlastitom brandu automobila specijaliziranih za rally trke.

Sve u svemu, napustila nas je još jedna velika faca, a nama ne preostaje drugo do nabrijavanja svojih starih kanti i pokušaja da pokrenemo Dirt na najnižim detaljima u nadi da ćemo se barem malo približiti brzom i divljem život kakvog je vodio Colin McRae.

Posljednji Colinov intervju

TAGOVIcolin mcrae sport

Komentiraj