Report

CR7 - tvornica novca

Aside Banners

Cristiano Ronaldo je najplaćeniji sportaš na svijetu, Messi ponovno iza njega

Osim na nogometnim travnjacima, Ronaldo i Messi vode žestoku borbu i kada se govori o zaradi, a i ovaj puta je kao pobjednik izašao izrezbareni Portugalac.

Piše , Objavljeno

Biti Cristiano Ronaldo možda nije lako, ali se u svakom slučaju isplati. Čovjek igra u vjerojatno najboljem klubu na svijetu s kojim je upravo osvojio Ligu prvaka, svaki tjedan ulovi novu manekenku ili kakvog top modela, većina klinaca od Tokija do Milvokija želi biti on kada odraste, a uz sve to ima para koliko ne bi mogao potrošiti za 37 života. Forbes ga je tako prije par dana proglasio najbolje plaćenim sportašem na svijetu, a Cristiano je po njihovoj procjeni u proteklih 12 mjeseci zaradio impresivnih 88 milijuna dolara iliti preko 500 milijuna kuna. Za napucavanje lopte po travi. I trbušne mišiće. Eto, pa ti Niko onda idi na fakultete i uči…

ronaldo

Cristianov ugovor s Real Madridom mu godišnje donese 50 milijuna dolara, a tu se ne računaju svi bonusu, poput onog za već spomenuto osvajanje Lige prvaka. Forbes je također izračunao kako Ronaldo van terena zaradi oko 32 milijuna dolara i to zahvaljujući unosnim sponzorskim ugovorima s Nikeom (13 milijuna dolara), Tag Heuerom, Herbalifeom, Pokerstarsom, Clear Shampoom i mnogim drugim. Također valja pridodati i lovicu koja kapne od njegove vlastite linije odijela, kolonjske vode i donjeg rublja, a ne čini se kako će ta zarada u skorije vrijeme pasti. Upravo je zato CR prvi timski sportaš koji je na vrhu ove prestižne liste još od Michaela Jordana tamo negdje 90-ih godina prošlog stoljeća.

messi

Kao i obično, u sjeni Ronalda stoji Lionel Messi i to sa zaradom od 81,4 milijuna dolara. On u Barceloni zarađuje nešto manju lovu, a i od sponzora dobije “samo” 28 milijuna dolara, među kojima se posebno ističe Adidas koji mu daje finih 10 milijuna godišnje. Treće mjesto pak drži košarkaš LeBron James sa 77,2 milijuna dolara godišnje, četvrti je Roger Federer sa 67,8 milijuna dolara, a prvu petorku zaokružuje još jedan košarkaš, Kevin Durant sa 56,2 milijuna dolara. Na listi najbolje plaćenih se nalaze još samo tri nogometaša i to Neymar (21. pozicija sa 37,5 milijuna dolara), Zlatan Ibrahimović (22. pozicija sa 37,4 milijuna dolara) i Garreth Bale (25. pozicija sa 35,9 milijuna dolara), a nama je sada sasvim jasno kako smo napravili neke očite pogreške u odabiru karijera!

TAGOVIcristiano ronaldo forbes kevin durant lebron james messi nogomet sport zarada

Komentiraj