Report

Praise the Pig!

Aside Banners

Crkva Slanine stvarno postoji i na putu je da postane najbolja religijska organizacija ikad!

Piše , Objavljeno

Ako se ne pronalazite u niti jednoj od velikih svjetskih religija, možda biste mogli baciti oko na neke malo opskurnije organizacije, poput Crkve Slanine. Ako ništa, barem su ukusni!

church 1Koliko se god novi papa trudio uvesti rimokatolike u 21. stoljeće, njegova Crkva je i dalje poprilično velika konzerva i sve više ekipe ju jednostavno ignorira, a niti drugim svjetskim religijama ne ide baš najbolje. Ljudi su se valjda zasitili stalnih nadjebavanja, zabrana, progona i kažnjavanja te žele vjerovati u duge, jednoroge i maćuhice. Ili slaninu! Da, da… u SAD-u je 2010. godine pokrenuta Crkva Slanine (The Church of Bacon), organizacija koja je počela kao parodija fanova mađioničara Penna Jillettea da bi danas izrasla u zajednicu od preko 12 tisuća članova!

 

Radi se o ateističkoj organizaciji koja je nastala kao odgovor na klasične religije: “Odabrali smo smiješno slaninasto ime kako bismo razotkrili koliko je pogrešno od društva da automatski daje posebna prava i respekt bilo kojoj religiji!” Slaninu ne slave samo zato što je smiješna, nego i zato jer je stvarna, a ne diskriminiraju nikoga tako da se prihvaćaju i oni koji rokaju vegetarijanske varijante. U svakom slučaju zvuči bolje i ukusnije od tijela Kristovog…

 

 

A photo posted by that girl (@yeahshewill) on

S vremenom se ova Crkva počela baviti i nekim plemenitijim aktivnostima, poput prikupljanja pomoći za potrebite i besplatnih vjenčanja, a upravo ih je potonja akcija ponovno vratila u oko javnosti. Njihovi plakati su oblijepljeni po cijelom Las Vegasu, a zadovoljna pastva ne krije oduševljenje svojim društvenim objavama. Možda se nekome ova priča čini smiješna, ali tko zna… možda je ovako nekako sve počelo i prije 2 000 godina!

TAGOVIcrkva crkva slanine parodija religija smiješno the church of bacon

Komentiraj