Report

Aside Banners

Čudne kuće

Nekima je svijet prokleto dosadno mjesto, pa se zabavljaju gradeći kuće koje, najblaže rečeno, možemo nazvati čudnima.

Piše , Objavljeno

Buba-kuća

Buba-kuća

Buba-kuća

Njemački arhitekt Markus Voglreiter prije četiri godine potrošio je oko milijun eura ne bi li izgradio kuću inspiriranu folksvagenovom Bubom u austrijskom Salzburgu. Naravno, kuća je daleko prostranija od auta kojime je inspirirana, pa se širi na 300 kvadrata ukupne stambene površine, a i izgrađena je od drveta.

Kuća košarica

Kuća košarica

Kuća košarica

Kada vaša firma proizvodi rukom rađene košare, logičan izbor za izgled sjedišta tvrtke sam se po sebi nameće. Kud ćeš bolje od ogromne košare za piknik!?
U američkom Newarku ova sedam katova visoka košara definitivno provlači pozornost. Zgrada je dovršena 1997. godine, a da ju izgrade trebale su im dvije godine.

Luda kuća u Vijetnamu

Luda kuća u Vijetnamu

Luda kuća u Vijetnamu

Hang Nga je vijetnamska arhitektica kojoj je palo napamet složiti kuću koja nema nit’ glave nit’ repa. Naravno, mogla si je dozvoliti ovakve ludorije, budući da joj je tatica 80-tih godina prošlog stoljeća bio desna ruka predsjednika Vijetnama.
Stanovnici Da Lata ovu nastambu nazivaju Ludom kućom, a u njoj za tridesetak eura možete i prespavati.

Klavirkuća

zgrada klavir

zgrada klavir

Kad Kinezi odluče biti inovativni i drugačiji, onda to izgleda ovako. U provinciji Anhui, čelnici grada Huainan odlučili su potaknuti razvoj novog dijela grada, a svi znamo da ne postoji bolji način da se to učini nego da se izgradi zgrada koja izgleda poput koncertnog klavira na koju je naslonjeno stakleno violončelo u kojemu je lift i stubište.

Želiš još ludih kuća? Nema frke, imamo još >>

TAGOVIkina kuće ludo neobično zgrada

Komentiraj