Report

Daš liz?

Aside Banners

Čudo iz Bosne: Baba Hava liječi sve probleme s vidom lizanjem očne jabučice!

Piše , Objavljeno

Džabe sva ta skupocjena medicinska oprema i deset godina studiranja kada baba Hava riješi sve očne probleme jednim jedinim lizom!

oči 1Hava Čebić ima 77 godina i već je pola stoljeća prava legenda središnje Bosne, prvenstveno područja oko sela Crnjeva. Kaže kako gotovo ne prođe dan da joj netko ne pokuca na vrata i zatraži pomoć, a ona to svaki put vrlo rado i učini. Naime, baba Hava ima neobičnu i, koliko je za sada poznato, uistinu unikatnu sposobnost, a ta je da liječi sve očne probleme svojim jezikom, tojest lizanjem očne jabučice. Hava se ovim bavi cijeli svoj život te su o njoj tijekom posljednjih 15-ak godina u nekom trenutku pisali gotovo svi mediji u okolici, a sada kada su i strani portali počeli prenositi ovu vijest, moramo se pitati: “Ima li kojim slučajem istine u ovome, na prvi pogled, odvratnom nadriliječništvu?

Hava kaže da je sve počelo još u djetinjstvu, kada joj se brat žalio da su mu oči suhe. Iz zezancije ga je svladala i polizala mu oko (WTF?!), a on je kasnije rekao da nakon toga vidi daleko bolje. Zato je ova Bosanka odlučila istu stvar pokušati i na drugim ljudima, tako da dobrih 60-ak godina svojim čudotvornim jezikom liječi alergije, suhe oči, konjunktivitis, očnu hipertenziju, uklanja bolove i vadi strane predmete. Naravno, sve mora biti po najvišim sanitarnim standardima (*sarkazam*) pa Hava prije i nakon tretmana umače jezik u alkohol, vjerojatno pokušavajući na taj način umiriti svoje “pacijente”, inače prilično nesklone tome da im netko jezikom miluje očne jabučice!

hava

Cijeli tretman je gotov za manje od minute, a zadovoljne mušterije dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih okolnih zemalja. Baba Hava kaže da nikada ne traži nikakvu lovu za svoje usluge, ali ljudi uvijek ostave koju marku pa se od svega da i nešto zaraditi. Na žalost ili na sreću, izgleda da njezina djeca nisu naslijedila ove nevjerojatne sposobnosti liječenja, tako da s ovom staricom vjerojatno umire nada u iskorjenjivanje svih svjetskih očnih problema. Osim, naravno, ako se ne obistini šala kojom ju zadirkuje zet kada kaže kako će joj nakon smrti odsjeći jezik i njime nastaviti pomagati ljudima. Da, baš… šala…

TAGOVIbosna bosna i hercegovina čudo hava čebić lizanje očiju medicina nadriliječnik oko

Komentiraj