Report

Aside Banners

Darwin Awards – fala što vas nema!

Darwinova nagrada dodjeljuje uglavnom konjinama i glupsonima koji su svojim �djelovanjem� čovječanstvo oslobodili svojeg genetskog nasljeđa.

Piše , Objavljeno

Svijet je prepun moronskih dodjela nagrada, imamo svu silu glazbenih i filmskih nagrada, nagrade za ovo ili ono, ali The Darwin Awards se ističu u jednoličnoj masi.

Nagrade zaslužnima!

Nagrade zaslužnima!

Sve te nagrade dodjeljuju se za posebna dostignuća na raznim poljima ljudskog djelovanja, ali zanimljivo je da se Darwinova nagrada dodjeljuje uglavnom konjinama i glupsonima koji su svojim �djelovanjem� čovječanstvo oslobodili svojeg genetskog nasljeđa.

Dakle, nagrada se dodjeljuje ljudima koji su svojom glupošću uspjeli učiniti se sterilnima ili su skončali. Sve što trebate učinit da bi osvojili ovu nagradu jest, primjerice, namazati muda paštetom i dopustiti gladnom pit-bul terijeru da vam se muva oko međunožja.

Nagrade se dodjeljuju od 1995. godine a valja spomenuti podatak da su muškarci u vodstvu i to deset naprama jedan u odnosu na žene. Hej, zna se tko je najgluplji. Postoje i četiri knjige sa detaljima svih relevantnih događaja.

Događaji koji konkuriraju za prestižnu nagradu ne smiju biti puke urbane legende već moraju imati potvrdu službenih instanci, a neki �moronluci� su toliko moćni da ne možemo odoljeti a da ne spomenemo neke od dosadašnjih pobjednika.

1995.

Pobjednik je bio bivši marinac koji je prikačio JATO. na Chevy Impalu iz 1967. JATO je kratica za Jet-Assisted Take-Off. Inače, radi se o raketnom pogonu za letjelice koje koristi američka vojska. Policija je uspjela pronaći samo spržene ostatke vozila.

Ekipa Mythbustersa ponukana pričom, pokušala je osposobiti takvo vozilo u nadi da takva umotvorina uistinu može profunkcionirati. Presuda… To vozilo ne leti, ali bez problema ga možete �dignuti u zrak�.

1996.

nu, da vidiš kak mi štilovka dela!

nu, da vidiš kak mi štilovka dela!

Ovo je gotovo nevjerojatno (mi sumnjamo u istinitost, ali eto…). Poljski seljaci (op.a. Seljačine) nakon cjelodnevnog opijanja rakiještinom odlučili su zaigrati neke �muške igre�. Prvi je seljak uzeo motornu pilu i �otfikario� si nogu, a na to je Krystof Azninski, uz konstataciju:�to je pičkin dim�, uzeo motornu pilu i �cviknuo� si glavu.

1997.

Zaposlenici neke nizozemske firme krenuli su autobusom na team-building (ili po naški, opijanje s dečkima iz firme). Dva su lika podigla šiber i gurnuli kroz njega glave na �svjež zrak�. Autobus je zašao u tunel

Možete samo pretpostaviti da ih je spoznaja da je autobus previsok (ili tunel prenizak op.ur) �obezglavila�.

2000.

Bila je to godina pravih uspješnica. Prvo mjesto dijele šestorica, a najbolji su:

Osvetnik iz Floride nakon svađe s izbacivačem jednog kluba (Turtle Club) vratio se i pokušao ga udariti u glavu odskočivši sa stepeništa. Aterirao je na glavu (vlastitu) i poginuo.

Dva borca za ljudska prava oslobodili su krdo svinja ne bi li ih na taj način spasili od sigurne smrti u jednoj njemačkoj klaonici (to je ono mjesto gdje se rađaju kobasice). Krdo je podivljalo, pregazilo ih i usmrtilo.

Kalifornijski ljubavni par posvađao se na parkiralištu. Momak, inače lovac, pokušao je razbiti vjetrobran kundakom lovačke puške, ali puška je opalila od udarca i upucala ga u trbuh. Svađa je završila mirom, vječnim mirom i spokojem.

2006.

U jednoj engleskoj bolnici, pacijentu s kožnim oboljenjem propisana je parafinska terapija. Tako namazan, ne mogavši izdržati bez cigarete, izašao je van i zapalio.

Nakon pljuge, generalno je popljugao. Cigaretu je ugasio petom, a parafinske pare nakupljene u nogavici zapalile su se. Pušenje je uistinu štetno!

Ovogodišnju nagradu zaslužuje par iz Južne Karoline. Pronađeni su mrtvi i goli u pustinji. Isprva CSIjevci nisu mogli dokučiti uzrok i okolnosti njihove pogibije, ali njihova odjeća pronađena na krovu obližnje kuće odala je kobni scenarij.

Ljubavnici u potrazi za dodatnim uzbuđenjem, zaključili su da za �brzi ubod� nema boljeg mjesta od krova neke straćare te su vjerojatno u naletu strasti zaboravili gdje su i otkotrljali se u sigurnu smrt. Dvoje mrtvih, glupih i to za vrijeme seksa. Punokrvni pobjednici!

Mala, ali sportska nacija – je, ova naša i ovdje ima svoje natjecatelje. Student iz Vidovaca (blizina Požege) 2001. godine žonglirao je sa šest ručnih bombi na raskalašenom tulumu te ja na taj način uspio osakatiti ne samo sebe nego i nabrijano gledateljstvo. Mi ne bi bili Hrvati da na neki način ne doprinesemo inovaciji cijelog ovog spektakla. Dakle, pravilo je da se gledatelji inače diskvalificiraju, ali u ovom slučaju i oni su osvojili časno spominjanje jer treba biti posebno glup i izložiti se opasnosti gledajući tako debilan prikaz idiotizma (očekujemo potvrdu ove priče).

Stoga, budite glupi pa možda baš vi postanete prvak 2008. Pripreme ne trebate, budite samo ono što jeste…

Preporuka:Potražite prošlogodišnji DVD naslov �The Darwin Awards�, u glavnim ulogama Joseph Fiennes i Winona Ryder.

TAGOVIglupo ludo mythbusters

Komentiraj