Report

Aside Banners

Surfali smo: DeviantArt.com

Iako će se uskoro, sa sve većom popularnošću dvojca stvari.net te idesh.net stvari i na ovom polju promijeniti, trenutno to nije tako. Jedna od najposjećenijih stranica na webu je deviantART.com.

Piše , Objavljeno

deviantART

deviantART

Među najposjećenijim stranicama na webu je DeviantArt.com, Alexa servis svrstava ju među 60 najposjećenijih uopće. Mnogi korisnici nisu nikada čuli za nju i zbog toga ih ne krivimo, no navest ćemo jedan doista impresivan podatak.
Početnu i sve podstranice korisnici svakog mjeseca otvore čak 1,5 milijardi puta, a tijekom siječnja ove godine DeviantArt.com zabilježio je oko 23 milijuna jedinstvenih posjetitelja. Sve navedeno uz dodatak od čak sedam milijuna registriranih korisnika te više od 50 milijuna uploadanih radova. I to sve za samo osam godina postojanja. Vau, respekt, ako se nas pita…

što je pobogu DevinatArt?

DeviantART

DeviantART

DeviantArt je međunarodna online umjetnička zajednica. Barem tako tvrdi Wikipedia i dodaje – “Cilj DevinatArta je umjetnicima omogućiti jedinstveno mjesto gdje mogu svoje radove izlagati i dati na sud ostalim korisnicima”.
Da se razumijemo, DeviantArt se ne ograničava na jednoj vrsti umjetnosti, njeni registrirani korisnici mogu objavljivati svoje uratke u kategorijama fotografije, 3D digitalne konceptualne umjetnosti, tradicionalnog slikarstva, filmografije i mnogih drugih.
Kako se ispostavlja, dizajneri, umjetnici i ostali korisnici u potrazi za ovom vrstom “zabave” naprosto obožavaju DeviantArt. Opet jedan impresivan podatak – svakoga dana na stranice DeviantArta korisnici uploadaju oko 50,000 svojih novih uradaka. Opet vau, opet respekt.

Da DeviantArt nisu prepoznali samo korisnici i registrirani članovi nego i sponzori dokazuje podatak da je prošlog ljeta ova zajednica dobila financijsku injekciju od strane DivX Inc.-a i to u iznosu od 3,5 milijuna dolara.
Svojim korisnicima DeviantArt omogućuje ne samo izložbu djela ostatku svijeta, nego i njihovu prodaju tako da mnogi umjetnici na ovim stranicama pronalaze idealan način za plasiranje svojih radova ostatku svijeta.

DeviantART su pokrenuli Scott Jarkoff, Angelo Sotira i Matt Stephens 2000. godine. Ali, to je samo kratka verzija. Ovaj sajt ima dugu i turbulentnu povijest, a jednu verziju možete pročitati ovdje.
Kako bilo, nakon klika na DeviantArt.com oprostite se sa zemaljskim blagodatima te se pripremite na sate i sate surfanja i uživanja u umjetničkim egzibicijama ljudi iz naroda.
Naravno, i sami se svojim doprinosom možete uključiti u rad ove impresivne zajednice jer nikada se ne zna, možda postanete planetarno popularni upravo zahvaljujući DeviantArt-u.

TAGOVIcommunity deviantart dizajn fotografija internet surfali smo umjetnost web zajednica

Komentiraj