Report

Pas i njegov čovjek

Aside Banners

Dirljiva priča o čovjeku, njegovom umirućem psu i putovanju njihova života

Piše , Objavljeno

Kućni ljubimci ne trebaju zamijeniti ljude, ali nam svejedno mogu biti najbolji prijatelji koji zavrjeđuju da se s njima oprostimo na dostojanstven i lijep način.

pas 8Ima nešto u kućnim ljubimcima koji broje svoje zadnje dane na ovoj planeti i njihovim shrvanim vlasnicima što nas uvijek pogodi ravno u onaj dio srca koji tjera na knedle u grlu i susprezanje suza pa nekada jednostavno volimo čuti ili pročitati nekakvu tužnu priču s iskrenom aurom pozitive. Jedna nam takva drama dolazi iz New Yorka, gdje je tip po imenu Neil Rodriguez svom umirućem psu Pohu odlučio priuštiti nezaboravan odlazak u pseći raj te zajedno s njim i svojom djevojkom proputovati cijeli SAD i okupati se u Tihom oceanu, nešto što je oduvijek želio učiniti sa svojim ljubimcem.

pas 7 pas 6 pas 4 pas 3 pas 2 pas 1

Rodriguez je mješanca uzeo iz šinteraja još tamo u prosincu 1999. godine kada je pesek imao svega osam tjedana te je dvojac uskoro postao nerazdvojan. Poh je Rodrigueza gledao kao “svog čovjeka”, a Rodriguezu je taj pas bio najbolji prijatelj, kako to obično biva sa životinjom i njezinim vlasnikom koji se zbliže na nekoj višoj razini. No, 16 godina je dob kojoj se većina pasa ne može niti nadati, tako da je i Poh počeo polagano kopnjeti, da bi mu u veljači ove godine postalo jako loše. Veterinari su dijagnosticirali nekoliko različitih bolesti te su prognozirali kako pesek nema još mnogo vremena pa je Rodriguez odlučio napraviti ono o čemu je oduvijek sanjao: sebi i svom psu priuštiti epsko putovanje i jedan fini kupanjac na kalifornijskoj obali!

I have gotten so many new followers in the last 24 hours :) so many positive people, pet lovers who are reminded of how important their own dogs and pets are to them. Unfortunately there has also has been some negative comments… People saying a 'dying' dog shouldn't be dragged around! His parents should be ashamed… Even worse things then that. I think unfortunately, people are focusing on the word 'dying'. A lot of the media outlets stressed that word in the headlines, because they want/need to sensationalize the story to get more readers to listen. Truth is it works. My trip has started almost 4 months ago and it's only when headlines say' dying dog takes cross country trip' did a lot of people follow. The truth is, we are all dying… Just some sooner then others… It's what we decide to do while we are LIVING that is important! I have been given a shortened timeline on this earth and fortunately I've already had a great long life. And my parents who know me – know my personal spirit – they know that I am better off living life to the fullest. They know That I rather be out there smelling new grass, with my paws in some sand, about to jump In the ocean. For some pups, the best thing is for them to stay at home sleeping all day. That's not how I want to spend my time now which is so precious. I want to spend it with my parents. I want to enjoy life, not just wait for death. The proof is above. When I am just home with no adventure to have I barely want to walk 5 feet from my front door. But with the ocean breeze hitting my face and the sand at my paws, I feel like I'm rocky Balboa climbing all those stairs at top speed. I know… I'm moving slow… Unfortunately my body doesn't work the way it did when I was a young puppy. But my heart still does. I hope you all out there are living your lives to the fullest as well, living it on your terms, and I hope u continue to follow along on the rest of #pohthedogsbigadventure because the journey is far from over! :) Thank you uncle @estobot for filming me and my dad :)

A video posted by poh the dog (@pohthedogsbigadventure) on

Poh, Rodriguez i njegova zaručnica su na putovanje automobilom krenuli 6. ožujka te su kroz narednih nekoliko tjedana prešli ukupno 7 500 kilometara i posjetili čak 35 velikih gradova uz stotine različitih znamenitosti, od kuće Waltera Whitea do poznate “svemirske igle” u Seattleu. Iako je Rodriguez bio spreman na to da njegov Poh ugine putem, hrabri je starac je uspio izdržati te je stigao do svog odredišta, gdje se kao najsretniji pas na svijetu ipak uspio okupati u oceanu. “To putovanje je bilo malo za njega, malo za mene“, rekao je Rodriguez, koji je njihove pustolovine podijelio s ekipom na Instagramu. Uistinu, teško je zamisliti bolji način za oprostiti se od prijatelja od ovoga…

TAGOVIepsko putovanje kućni ljubimac pas smrt Sreća životinje

Komentiraj