Report

Samo u Japanu

Aside Banners

Djedica odjeven u školarku novi je hit u Japanu

Piše , Objavljeno

Većina stvari koje nam dolaze od Japanaca možemo svrstati u kategoriju bizarnog, ali još uvijek nas mogu iznenaditi svojim osebujnim smislom za humor i zabavu. Djedica koji se vikendom odjeva u kostim školarke? Može!

djedica u odijelu školarke

Malo je mjesta na svijetu u kojima na Hideakija Kobayashija ne bi gledali kao jezivog čudaka, ali u Japanu je on hit i svojevrstan celebrity. Svoju slavu duguje bizarnom hobiju: odjevanju u kostim japanske školarke, te paradiranju i naslikavanju po ulicama Tokija. Zovu ga “Sailor Suit Old Man“, aludirajući pritom na popularnu animiranu seriju Sailor Moon.

Nedavno su ga zapazili i lokalni mediji, te se vijest o ovom, čak i za Japan čudnom liku, proširila društvenim mrežama i ostatkom interneta. Na pitanje zašto radi to što radi, simpatični djedica je odgovorio: “To nije nešto o čemu sam previše razmišljao. Pretpostavljam zato jer mi taj kostim dobro stoji?

djedica u odijelu školarke

I bome, moramo priznati da je malo 60-godišnjih muškaraca koji bi ovo mogli isfurati na način da ne bude baš totalno jezivo. Sve je počelo prije par godina, kada je Kobayashi, umjetničkog imena GrowHair, počeo posjećivati razne modne evente i umjetničke manifestacije odjeven kao školarka, vjerojatno kako bi skrenuo pažnju na sebe u inače vrlo dehumaniziranom Japanu. Pozornost koju je privlačio očito mu je malo udarila u glavu, pa je takav počeo hodati i u svakodnevnom životu. Vrlo brzo je postao ulična atrakcija, te su se svi htjeli fotografirati s njim, a svoju ljubav prema cosplayu i kostimiranju je znao i unovčiti.

Chaos de Japon – ne znaju pjevati, ali zato imaju spaljenog dedu-školarku:

Pošto mu je životni poziv prije ovog eksperimenta bio fotografiranje, spojio je posao s hobijem, te se pridružio zabavljačima iz grupe Chaos de Japon, koje producira i fotografira. Za ovakve točke u Japanu uvijek ima mjesta, a sam Kobayashi kaže da mu je cilj iznenaditi i osvježiti svoju okolinu. E pa djedice, nas ste definitivno iznenadili!

TAGOVIanime bizarno japan Sailor Moon školarka

Komentiraj