Report

Što više, to zdravije

Aside Banners

Dobra vijest za sve ‘igrače’: Seks s više od 20 cura uvelike smanjuje šansu za rakom prostate!

Piše , Objavljeno

Wohoooo! Napokon jedno istraživanje koje podržava tezu većine muškaraca da se treba seksati sa što više djevojaka! E, a sada dolazimo do većeg problema: kako to točno izvesti?!

poligamijaKada znanost dođe do određenih zaključaka, tko smo mi obični smrtnici da tvrdimo drugačije? Ako kažu da je vino dobro, piti ćemo vino! Ako kažu da igranje igrica razvija mozak, igrat ćemo igrice! Ako kažu da seks s više od 20 žena smanjuje šanse za dobivanje raka prostate za čak 28 posto, draga moja ženo pakiraj kofere jer tata se vraća u igru! Još samo 18 (i pol) komada i jedna briga manje! Naravno, muškarcima ovo zvuči idealno (u našem idealnom svijetu u kojem izgledamo kao Chris Hemsworth, imamo para kao Bernie Ecclestone, a u gaćama je spremna Mandingo haubica), ali realnost ne zanimaju naši snovi…

No, vratimo se mi na znanost. Tim stručnjaka sa Sveučilišta u Montrealu ustanovio je da heteroseksualni muškarci koji spavaju s 21 ili više žena imaju 28 posto manje šanse za dobivanje raka, dok je kod homoseksualnih muškaraca situacija daleko tmurnija. Štoviše, momci koji su se seksali s više od 21 muškarcem imaju čak duplo veće šanse za oboljenjem od ove zloćudne bolesti nego što je prosjek, a to je zagonetka na koju nitko od znanstvenika još uvijek nema odgovor.

Moguće je da se radi o slučajnosti, nekakvoj anomaliji ili pogrešci prilikom mjerenja, ali podaci su takvi kakvi jesu. Voditeljica istraživanja, doktorica Marie-Elise Parent ipak nudi nekoliko mogućih objašnjenja, poput veće mogućnosti prijenosa spolno prenosivih bolesti kod homoseksualaca (iako veza između njih i raka prostate nikada nije dokazana) i fizičkog oštećenja prilikom penetracije. No, kao i u slučaju heteroseksualaca, još se uvijek ne zna zašto broj partnera uopće utječe na rak prostate.

prostate

Jedna teorija govori kako je to zbog češće ejakulacije (pošto ejakulacija dokazano smanjuje mogućnost pojave te bolesti), ali budimo iskreni… s obzirom na to koliko prosječni muškarac masturbira, nitko ne bi imao problema s prostatom! Bilo kako bilo, iako je ovo istraživanje manjkavo i postavlja više pitanje nego što daje odgovora ipak nam nudi jednu malenu, bezopasnu izliku da napokon opravdamo svoje brojne seksualne podvige (za sada još uvijek imaginarne)… Sve za zdravlje, sve!

TAGOVIejakulacija istraživanje muškarci orgazam prostata rak rak prostate seks

Komentiraj