Električni muscle car?!?

Dodge je predstavio prvi električni „muscle car“ na svijetu! Je li to uopće moguće? Mišljenja su podijeljena

Električni modeli automobila tvrtka Dodge
Električni modeli automobila tvrtka Dodge Foto: Dodge/Youtube
Mogu li se električni i muscle car uopće koristiti zajedno

S obzirom na to kako električna vozila polako preuzimaju automobilsku industriju, bilo je i vrijeme da se pojavi električni „muscle car“. Razumljivo je da se ne žele svi vozati u Tesli, koliko god popularni njihovi modeli bili, a zakon ponude i potražnje učinio je svoje.
Imajući to na umu, Dodge je sada predstavio svoje prvo potpuno električno vozilo koje obećava ne samo stil, već i visokokvalitetne performanse.

Vijest o Dodge Chargeru Daytoni iz 2024. pojavila se posljednjih dana, a njegove specifikacije zvuče prilično impresivno.
Električni automobil s dvoja vrata ima nevjerojatnih 496 konjskih snaga, a modeli Scat Pack imaju 670 konjskih snaga koje dobivaju iz dva odvojena elektromotora.
Što se tiče dometa, također nije loše za električni automobil s tolikom snagom, jer Dodge ima ciljani domet od 500tinjak km.
Slike dugo očekivanog novog automobila kruže internetom i sa sigurnošću se može reći su reakcije podijeljene.

Od najčešćih komentara kako se pojam „muscle car“ i električni ne smiju nalaziti u istoj rečenici, dok su neki impresionirani njegovi modernim izgledom i performansama.
Neki su se pak našalili kako je riječ o Android verziji Cybertrucka tvrtke Tesla, a neki se nadaju da nije riječ o modelu punom mana.
Naime „Muscle cars“ poput Chargera poznati su po svom zvuku, po grmljavini kojoj ispuh i motor proizvode kada pritisnete papučicu gasa, a to se ne može rekreirati.
Ipak, inženjeri Dodgea se ne bi složili jer će električna verzija njihovog modela i dalje „ispušni' sustav“ isključivo za ispuštanje glasnih zvukova. Dodge tek treba objaviti cijenu svog novog EV-a, ali priča se da će biti u rasponu od 50 do 60 tisuća dolara.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!