Report

Prava horor priča

Aside Banners

Dokumentarac tjedna: The Real ‘True Detective’ – stvarni događaji kao inspiracija za hit seriju

Piše , Objavljeno

Genijalna i jeziva priča hit serije True Detective ostavljala nas je u šoku iz epizode u epizodu, a sada kada znamo koja je pozadina svega… situacija je još gora!

true detectiveDetektivi Rust Cohle (Matthew McConaughey) i Marty Hart (Woody Harrelson) proveli su dobar dio prve polovice ove godine šokirajući nas svojom istragom o jezivim zločinima i serijskom ubojici koji sotonističkim ritualima života rješava mlade djevojke u Louisiani, a u cijeloj je priči vrlo veliku ulogu imalo i zlostavljanje djece, trgovina teškim drogama te pridavanje ljudskih i životinjskih žrtava. Ono što je bilo posebno šokantno jest da iza svega stoji (SPOILER ALERT) lokalna crkvena zajednica, a svaki od gledatelja se jednostavno morao zapitati: “Je li se takve stvari uistinu događaju?

Odgovor je, nažalost, da. Na pitanje novinara o inspiraciji za prvu sezonu serije True Detective, njezin im je tvorac Nic Pizzolatto sugerirao da proguglaju pojmove “Louisiana“, “sotonizam” i “predškolski uzrast“, što nas dovodi do događaja iz 2004. godine i gradića Ponchatoula, klasičnog južnjačkog bogobojaznog mjestašca te poprišta jednog od najjezivijih seksualnih zločina u novijoj američkoj povijesti. Ekipa VICE-a odlučila je napraviti reportažu o tim događajima te pritom intervjuirati detektive i tužitelje koji su radili na ovom slučaju.

The Real ‘True Detective’ – reportaža:

Za one kojima se ne da gledati cijelih 20 minuta, reći ćemo samo da se sve vrtjelo oko pastora jedne od valjda 20-ak lokalnih Crkava u tom području, koji je zajedno sa svojih 15-20 istomišljenika dugi niz godina sistematski seksualno zlostavljao djecu te provodio sotonističke rituale uz žrtvovanje životinja, a sve bi se to možda i nastavilo da se sam pastor nije odlučio predati i priznati sve svoje grijehe. I pretpostavljali smo da ti krajevi imaju problema s ovakvim stvarima, ali kada znaš da se to uistinu i dogodilo… ufff! Sada se samo pitamo na kakvo će tek hororu biti temeljena druga sezona serije?!

TAGOVIdokumentarac tjedna istiniti događaji nic pizzolatto pravi detektiv true detective vice

Komentiraj