Report

Aside Banners

Dolazi nam ibuprofenski flaster koji olakšava bolove kroz 12 sati

Piše , Objavljeno

Ibuprofen je jedan od najpoznatijih i najučinkovitijih lijekova protiv boli, a sada dolazi u obliku koji bi mogao uvelike poboljšati njegovu primjenu.

ibuprofenKada govorimo o lijekovima protiv bolova, ibuprofen je svakako jedan od naših omiljenih pomagača u olakšavanju svakojakih fizičkih tegoba. Iako dolazi u nekoliko oblika i dalje su najraširenije tablete, a dobro su poznate sve njihove mane, prvenstveno činjenica da je iskoristivost relativno mala te vrlo brzo prestaju djelovati. Ekipa znanstvenika s britanskog Sveučilišta Warwick je stoga u suradnji s istraživačkom farmakološkom tvrtkom Medherant zato stvorila novi i mnogo učinkovitiji sustav unosa droge u tijelo: ibuprofenski flaster.

ibuprofen 2

Radi se o prozirnom polimernom flasteru na koji je nanesen sam lijek i to u odnosu od čak 30% naspram same mase flastera, što je samo po sebi ogroman uspjeh. Flaster se vrlo lako lijepi i fleksibilan je tako da se ne osjeti na koži te se giba ovisno o pokretima onoga tko ga nosi, a tijekom 12 sati ravnomjerno ispušta lijek i tako osigurava gotovo neprestano i nesmetano doziranje dostatne količine droge. Namijenjen je općoj uporabi, ali je iznimno efikasan i kod lokalizirane boli, poput tegoba s kralježnicom ili artritisom. Zvuči idealno, ali ćemo ipak morati još malo pričekati dok se ne obave sva testiranja. Ipak, i mi kao i njegovi proizvođači vjerujemo kako ćemo već za dvije godine imati jedan novi i mnogo učinkovitiji alat za borbu protiv svakodnevnih tegoba.

TAGOVIbolovi flaster ibuprofen lijek lijek protiv boli medicina smanjenje bolova

Komentiraj