Report

Aside Banners

Easter Eggs – Svuda oko nas!

Radi se o skrivenim porukama koje su autori određenog filma, igre ili pjesme ubacili u svoje djelo, a na vama je da ih pronađete jer ponekad skrivaju uistinu zanimljive detalje.

Piše , Objavljeno

Ova “uskršnja jaja” ne farbate! Radi se o skrivenim porukama koje su autori određenog filma, DVD-a, CD-a, albuma, programa, igre ili pjesme ubacili u vaše omiljene naslove, a na vama je da ih pronađete jer ponekad skrivaju uistinu zanimljive detalje. Evo nekih za koje morate znati!

Film i TV

Kill Bill 2

Kada negativci odluče Beatrice zakopati živu, bacite pogled na lijes koji su otkopali i mrtvog lika koji rukama radi sjene. Mislimo da je riječ o zecu.

Lost

U epizodi “Two For The Road” (20. epizoda u drugoj sezoni), dvije minute nakon početka pred nama je scena policijskog parkirališta. Ako bacite pogled na brojeve auta, shvatit ćete da se radi o istim brojevima koje protagonisti ukucavaju u računalo.

Fight Club

Sjećate li se kako je Tyler Durden ubacivao isječke muških reproduktivnih organa (đoka, kita, prangija, batina, kiklop, zmija, tvrtko i sl.) u Disneyeve crtiće? E pa, Fincher je odlučio ubaciti Durdena.

Radi se o sličicama koje se pojavljuju na manje od sekunde i uistinu se morate potruditi da ih polovite. Durden se pojavljuje:kada Norton kopira, kada Norton razgovara s liječnikom, na sastanku oboljelih od raka testisa i dr.

American Beauty

Ako se sjećate plakata za film “Vrtlog života”, sjetit ćete se i zbunjujućih riječi “look closer”. O čemu je riječ. Riječi “look closer” pojavljuju se kroz cijeli film na različitim mjestima.

The Ring

Želite li u cijelosti pogledati “snimku koja ubija”, stavite disk u DVD player, u glavnom meniju skrolirajte do zadnje opcije, a kada kursor nestane pritisnite “select” ili “enter” (kako god se zvala tipka kojom birate) i pogledajte ovaj ubojiti filmić.

Glazba

Skriveni trackovi

Public Enemy “Muse-Sick-N-Hour-Mess-Age” ili Blur “Think Tank” – stavite CD u player, pustite prvu pjesmu i premotajte unazad. Public Enemy album skriva tajni intro, dok Blur skriva pjesmu “Me White Noise”. Mnogo je takvih skrivenih trackova, a na vama je da ih potražite.

Poruke

Opće je poznato da su stare rock “sotonjare” obožavale stavljati skrivene poruke u svoje pjesme, pa ako bi odlučili pjesmu pustiti unatrag, mogli ste čuti kako zazivaju đavla. Ta se stara fora već toliko izlizala da mnogi izvođači iz zajebancije stavljaju skrivene poruke. Provjerite primjerice “Darling Nikki” (Prince) ili kraj albuma “Sweet Dreams” grupe Eurythmics, a Marilyn Manson je u stanju snimiti takvu poruku na skoro svaku pjesmu.

Tko je ubio Tupaca?

Na samom početku albuma “The Don Killuminati – The 7 Day theory” čujemo zvona, a ako dovoljno pojačate možete čuti i Tupaca kako govori “Suge shot me”.

Postoji i teorija kako to izgovara Kadafi (član grupe Outlawz kojoj je 2Pac pripadao) koji je tvrdio da može identificirati ubojicu Tupaca, a ubijen je nedugo nakon Shakura. Jesu li neutemeljene teorije ili znakovi, odlučite sami.

Kid A (Radiohead)

Ako imate original, maknite nosač CD-a s omota (onaj crni dio na kojem sjedi disk) i ispod njega ćete pronaći booklet u kojem ima svega. Od riječi pjesama do apsolutnih besmislica.

Pink Floyd vs. Čarobnjak iz Oza

Ovaj egg spada među prapovijesne eggove i dijelom mislimo kako je riječ o urbanoj legendi. No, previše se toga poklapa ili je to jednostavno stvar slučaja. Dakle, priča je ovakva. Ako nakon uvodne špice “Čarobnjaka iz Oza” pustite album “Dark side of the moon”, riječi pjesme poklapat će se sa radnjom filma. Procijenite sami.

Softver

Macromedia Flash Professional 8

Uđite u program, uđite u help, pritisnite “about” i pritisnite točku iznad “i” u riječi “macromedia”. Ovaj će vam klik otvoriti cijeli niz flash igrica.

Google Earth

Otvorite Google Earth i u polje “fly to” unesite ove koordinate:45° 7’25.87″N 123° 6’48.97″W. Zumirajte i pogledajte što skrivaju ovi “lisci”.

Word

Otvorite novi dokument i unesite “=rand(200,99)” (bez navodnika) i otkrit će te što vam vaša verzija Worda želi reći. Naša lupeta gluposti. (sejvajte dokumente, da ne bi bilo Idesh! je kriv)

GTA:San Andreas

U misiji za Big Smokea (ona u kojoj rokate one silne Ruse), nako što izađete iz atrija, ne sjedajte na motor već se vratite unutra. Čekat će vas malo drugačiji kipovi. Ovo je uzgred rečeno, samo jedan od tisuću eggova koje su ubacili u GTA SA.

Winamp

Otvorite “preferences”, otvorite “plug-ins”, kliknite na “Nullsoft vorbis decoder”, kliknite na “about”, a čim vidite ribu kliknite na nju i zaigrajte “zavrti ribu”. Nismo postigli bogznakakav rezultat!

TAGOVIamerican beauty easter egg fight club film glazba gta igre kill bill public enemy radiohead

Komentiraj