Report

Tko bi im odolio?

Aside Banners

Efektna i dirljiva kampanja: Psi traže udomljenje prateći ljude preko reklamnih panoa

Piše , Objavljeno

Malo tko može ostati imun na tužne pseće okice, a jedno je britansko skrovište za nezbrinute životinje skužilo kako to iskoristiti za nešto pozitivno i korisno.

looking for you

U današnje vrijeme možete zaboraviti kako ćete postići bilo što bez dobre reklame i viralnosti, a to pravilo nije zaobišlo niti skloništa za nezbrinute i napuštene životinje. Iako nam se čini kako su u zadnjih 10-ak godina napravljeni značajniji pomaci u senzibilizaciji javnosti prema ovom problemu, i dalje imamo veliki broj životinja koje čekaju udomljenje i premali broj ljudi koji su to spremni i učiniti. Britanski azil Battersea Dogs & Cats Home je zato odlučio izvući teško naoružanje na koje malo tko može ostati imun: tužne pseće okice i veselo mahanje repom.

Looking for you – kampanja:

U sklopu velike kampanje za udomljavanje nazvane #LookingForYou na razne su lokacije oko britanskog trgovačkog centra Westfield Stratford postavili velike i male reklamne interaktivne panoe koji bi se aktivirali kada god bi ispred njih prošao netko s letkom azila. Letke su po cijelom centru dijelili aktivisti i volonteri, a svaki je komad u sebi imao maleni čip za aktivaciju povezan sa senzorima i samim panoom, na kojem se onda pojavi pas koji naizgled prati svoju ljudsku metu. Iza svega stoji agencija OgilvyOne, a cilj je bio djelovati na osobnoj razini i pokušati ljude “kupiti” takvim milim i dirljivim prizorima. Za sada nema podataka koliko je ova kampanja bila efektna, ali nadamo se kako su mnogi čupavci nakon nje dobili topli dom!

TAGOVIazil interaktivno mačke psi reklama reklamna kampanja sklonište za nezbrinute životinje

Komentiraj