Report

Električar pretrpio strujni udar od 14.000 volti! Preživio je sa zvjezdanim opeklinama očiju

zjenica oka između dvije žice pod naponom
zjenica oka između dvije žice pod naponom Foto: Canva
Mnogo je opasnih poslova na svijetu, a ponekad zaboravimo koliko zapravo opasni mogu biti. Na primjer, poslovi poput zidara, električara ili stolara, svi oni zahtijevaju različite vještine i svijest o vašem okruženju kako se ne biste ozlijedili.

Nažalost, jedan je čovjek iz Kalifornije slučajno stvorio jedno od najbizarnijih ljudskih stanja samo zato što je nešto trknuo. Ramenom je trknuo u žicu pod naponom, koji je prošao kroz njega i njegov optički živac, živac koji povezuje oči s mozgom.

Začudo, električar je preživio, a strujni je udar uzrokovao oštećenje optičkog živca zbog kojeg su se u njegovim očima pojavile zvijezde. Čovjek iz Kalifornije dobio je kataraktu, bolest oka koja se još naziva i očnom mrenom.

Posts from the damnthatsinteresting
community on Reddit

Izvanredni profesor kliničke oftalmologije na Kalifornijskom sveučilištu u San Diegu, dr. Bobby Korn, liječio je neimenovanog pacijenta i nastavio razgovarati s NBC News o incidentu. „Optički živac sličan je bilo kojoj žici koja provodi elektricitet“, rekao je dr. Bobby Korn, i zaključio kako „U ovom slučaju, ekstremna struja i napon koji su prošli kroz ovu važnu prirodnu žicu uzrokovali su oštećenje samog optičkog živca“, rekao je Korn.

Četiri tjedna nakon nesreće, pacijent je imao problema s vidom. Pregled je pokazao da muškarac ima „izrazitu kataraktu na oba oka“, koja su bila u obliku zvijezde, rekao je Korn. Katarakta ili mrena je zamućenje očne leće.

Četiri mjeseca nakon nesreće muškarac je operiran i ugrađene su mu nove leće, a vid mu se malo popravio nakon operacije, rekao je Korn. Ipak, oštećenje njegovog optičkog živca ograničilo mu je vid, rekao je Korn. Sada, 10 godina kasnije, čovjek još uvijek slabo vidi na oba oka, rekao je Korn.

Slika njegovih očiju kružila je X-om (bivši Twitter), a ljudi su bili zbunjeni oko toga je li stvarna ili ne.