Report

Pravi avanturisti

Aside Banners

Epsko putovanje naših putopisaca do krajnjeg juga Afrike u impresivnom videu

Piše , Objavljeno

Osam mjeseci, preko 20 tisuća kilometara i 11 zemalja Afrike pređenih motorom? Poznati putopisac Davor Rostuhar i njegova suputnica Maja Tanasovski ponovno nas oduševljavaju!

Motociklom od Zagreba do Južne Afrike

Tko god bili i što god radili, ako kroz osam mjeseci prođete sve zemlje istočne obale Afrike i motorom prevalite 20.700 kilometara od Zagreba do Cape Towna, Idesh! će to sigurno popratiti! Na još se jedno epsko putovanje mističnim i opasnim “crnim” kontinentom upustio tko drugi nego naš najpoznatiji putopisac Davor Rostuhar, a i ovaj je put sa sobom poveo ljupku Maju Tanasovski. Da, zaključak je da nam definitivno nedostaje pravih putopiskinja!

Ovaj par svjetskih putnika (ne znamo jesu li par ili “par”, ali nismo Gloria, tako da ćemo tu informaciju preskočiti) već je dugi niz godina fasciniran Afrikom, a Maja će doslovno doktorirati na temu tamošnje regionalne politike. Ni jedno ni drugo nisu stranci afričkih zemalja, a već su se jednom otisnuli na zajedničko putovanje zapadnom obalom, i to 2010. godine. Sada su pak odlučili krenuti istočnom rutom, za koju čak i mi, kao laici geopolitičke problematike tog kontinenta, možemo tvrditi da je znatno opasnija i napornija.

Motociklom od Zagreba do Južne Afrike

Ipak, kroz osam je mjeseci ovo dvoje na motoru proputovalo (i vratilo se da priča o tome) čak 11 zemalja, od Egipta i Sudana, preko Ruande i Ugande, pa sve do krajnjeg odredišta: Cape Towna u Južnoafričkoj Republici. Kao autor čije smo putopise mogli čitati u National Geographicu, Meridijanima i drugim medijima, te kroz čak četiri izvrsne knjige, Davor Rostuhar je cijelo to putovanje ovjekovječio pisanom riječi, fotkama i video zapisom, a ovih je dana izbacio i kratki trailer, koji donosi cijelo putovanje sabito u svega dvije minute.

Motociklom od Zagreba do Južnoafričke Republike – trailer:

Davor i Maja na svom su se putovanju uglavnom orijentirali na neke manje poznate i istražene znamenitosti, običaje i kulture zemalja kroz koje su prolazili. U Sudanu su tako posjetili njihove zaboravljene, mistične piramide, dok su u Etiopiji brijali s neobičnim plemenom Omo, čija je kultura nemjerljivo drugačija od naše. Penjali su se na planinu Kilimandžaro, kupali na pješčanim plažama Zanzibara, a usput se bavili i humanitarnim radom u sklopu svoje inicijative Afrika Aktiva, kojom žele ukazati na neke od gorućih problema ovog izmučenog kontinenta.

Sve ovo i mnogo, mnogo više možete saznati na multimedijalnom predavanju koje će se 19.12. ove godine održati u dvorani Kina Europa u Zagrebu, gdje će Davor i Maja riječima, fotkama i videom napraviti svojevrsni presjek prve polovice svoga putovanja. Predavanje je već prošlo 41 grad Hrvatske i susjedstva, te ga je vidjelo više od pet tisuća ljudi, stoga neka vam ne bude teško otići i iz prve ruke čuti o pustolovinama kakve inače gledamo samo na filmovima…

TAGOVIafrika davor rostuhar motor motorom oko svijeta putopis putovanje

Komentiraj