Report

Smrad se širi

Aside Banners

Evo kako je Maroko izgubio dobiveno domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine

Piše , Objavljeno

Svakim danom na površinu ispliva sve više FIFA-inog smeća i prljavih tajni, a izgleda kako sada postoje dokazi i o namještanju domaćinstva Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine!

fifa 2Vratimo se točno pet godina u prošlost i prisjetimo se jednog od nesumnjivo najgorih Svjetskih nogometnih prvenstava u povijesti (i to ne samo iz razloga što se mi nismo uspjeli kvalificirati na njega), Južnoafričkoj Republici! Kontroverze oko trošenja ogromnih para na nogomet u zemlji u kojoj veliki dio stanovništva živi u slamovima, uglavnom prazne tribine ispunjene “plaćenicima” i ekipom kojoj su karte podijeljene, slab nogomet i izostanak nekog pravog uzbuđenja te demonske vuvuzele zbog kojih se i dan-danas budimo obliveni znojem svakako su na vidjelo izbacile prve veće pukotine u strukturi FIFA-e i njihovom odabiru zemalja domaćina, a tek sada, kada se kula od karata počela nezaustavljivo urušavati, vidimo koja je pozadina svega.

Naime Telegraph prenosi kako je medo uhvaćen s najviše meda na šapama i dugogodišnji potpredsjednika FIFA-e Jack Warner navodno izvukao nekoliko milijuna dolara varajući par zemalja kandidata za domaćinstvo prvenstva 2010. godine i to u maniri koje bi se posramio i sam Frank Underwood, a određeni izvori tvrde kako se radilo o trostrukoj namještaljki u kojoj su na kraju najviše izgubili Egipat i Maroko!

Jack Warner - čovjek koji je znao preveslati naivce

Jack Warner – čovjek koji je znao preveslati naivce

Naime, Maroko je Warneru navodno dao milijun dolara kako bi ovaj lobirao za njih i omogućio im pobjedu, no Južnoafrička Republika je ponudila više. I što je majstor učinio? Odigrao je dvostruku igru, uzeo lovu od Maroka i namjestio pobjedu kasnijim domaćinima, a koliko je duboko morao zarovati, govori i činjenica kako je Maroko u samom glasovanju dobio više glasova. Znači, demokracija u ovom slučaju ne vrijedi pišljivog boba, barem dok face poput Warnera igraju svoju igru. Nadalje, Warner je Egipćanima prilikom njihove kandidature ponudio glasove sedmorice kandidata po cijeni od milijun dolara po glasu, a ta je afrička država na kraju završila s točno nula bodova i nekoliko milja manje na računu. Ova informacija je došla od egipatskih izvora, ali se još uvijek provjerava pa eto… nećemo suditi dok ne bude konkretnih dokaza!

Sepp Blatter u novom hollywoodskom blockbusteru, 'Ironija'

Sepp Blatter u novom hollywoodskom blockbusteru, ‘Ironija’

Što se pak Južnoafričke Republike tiče, navodno postoji email u kojem gazda Sepp Blatter s predsjednikom JAR-a Thabom Mbekijem dogovara isplatu čak 10 milijuna dolara na račun Jacka Warnera i to za njihovu ulogu u dodjeli domaćinstva, a samo je pitanje vremena kada će ovaj i slični dokazi napokon postati dostupni javnosti. Chuck Blazer je već priznao kako se podmićivalo u slučaju domaćinstva Južnoafričke Republike, kao i Rusije i Katara, tako da će se glavešine FIFA-e teško izvući iz ovog kuta…

TAGOVIFIFA jack warner južnoafrička republika katar maroko mito nogomet nogometno prvenstvo rusija sepp blatter

Komentiraj