Report

Kladionice na koljenima

Aside Banners

Evo koju lovu kladionice moraju isplatiti nakon čudesnog Leicesterovog podviga

Piše , Objavljeno

Staro je pravilo da kuća uvijek dobiva, ali nevjerojatnim su se spletom okolnosti kladionice našle na koljenima brojeći milijune za isplate vjernim fanovima Leicestera.

leicesterNa početku ovogodišnje edicije Premiershipa, kladionice su procijenile kako su šanse da maleni Leicester City osvoji englesko prvenstvo 5000 naprema 1. Da to stavimo u neku perspektivu, iste su te kladionice isti takav omjer postavile za slučaj da se ove godine ustanovi kako je Elvis Presley još uvijek živ. Dakle, svima je jasno o kakvoj se vjerojatnosti radilo. Ako se u obzir uzme da su u posljednjih 10 godina Premiership osvajali samo Manchester United, Chelsea i Manchester City, da je ovosezonski budžet Leicestera bio svega 54,4 milijuna funti (cijena jednog jačeg igrača Manchester Uniteda) i da su Lisice prošlu sezonu jedva izbjegle izbacivanje u drugu ligu, jasno je zašto nitko nije vjerovao u čudo.

No u stvarnosti, mnogi su vjerovali u čudo. Dobro, možda su tu nadu gajili samo najveći i najnerealniji fanovi, ali malo bi koji kladioničar u Velikoj Britaniji odbio šansu uložiti jednu funtu da dobije 5 000. Izgleda kako je takvih bilo mnogo, jer je čudesni Leicester City nakon sezone koja uistinu spada među najveće sportske podvige u povijesti čovječanstva dva kola prije kraja prvenstva uspio osigurati titulu prvaka Engleske nakon što je Tottenham kiksao protiv Chelsea. Ne zna se tko je ostao više u šoku, igrači i stručni stožer Leicestera, nogometna javnost ili fanovi, ali među onima koji će ovo čudo itekako osjetiti na džepu su kladionice. Sada tako moraju namaknuti ukupno 25 milijuna funti ili oko 230 milijuna kuna i isplatiti ih sretnim luđacima koji su bili spremni na rizik!

oklada 1

Najgore je prošao Sky Bets koji mora pljunuti 4,6 milijuna funti za 128 sretnih kladioničara, a slijede William Hill i Ladbrokes sa po 4,4 milijuna funti. Isplate bi bile daleko veće da mnogi kladioničari u jednom trenutku sezone nisu zatražili cash out iliti isplatu dijela dobitka po modificiranom koeficijentu, najčešće kada su se omjeri kretali oko 20 naprema 1. Eto, upornost i luda vjera se nekima očigledno isplatila, a ako i sami imate neku želju riskirati, evo nekih ludosti koje britanske kladionice nude u svojoj ponudi: Kim Kardashian postaje iduća predsjednica SAD-a (2000:1), unca zlata ove godine doseže cijenu od 2 900 dolara (2500:1) i američki dolar vrijedi 325 japanskih jena (2000:1). Da smo nekakvi zlikovci kalibra Lex Luthora, možda bismo učinili i to mogućim!

TAGOVIčudo kladionica kladioničari leicester city nogomet oklada premiership prvenstvno sport

Komentiraj