Report

Sex, Drugs & Facebook

Aside Banners

Zbog Facebooka tinejdžeri se drogiraju, puše i opijaju

Ovo smo 'znanstveno istraživanje' s nestrpljenjem iščekivali: napokon su se ljudi u bijelim kutama sjetili okriviti društvene mreže za sve poroke među mladima. Sex, Drugs & Facebook!

Piše , Objavljeno

Nema toga na ovom svijetu za što nećemo okriviti Internet. Internet nam je kriv što smo glupi, kriv je što smo u depresiji, a kako najnovija istraživanja pokazuju, kriv je i što nam se mlađarija odala alkoholu, drogama i pušenju. Studija američkog Nacionalnog centra za ovisnost i zloupotrebu droga na Kolumbijskom sveučilištu utvrdio je povezanost korištenja društvenih mreža i devijantnog ponašanja.

znanstveno dokazana veza fejsa i dopa!

znanstveno dokazana veza fejsa i dopa!

Po njima, mlađarija koja koristi Facebook, Twitter i druge društvene mreže, dvostruko je sklonija konzumiranju marihuane, tri je puta vjerojatnije da će konzumirati alkohol, te je čak pet puta veća šansa da će zapaliti cigaretu, u odnosu na svoje vršnjake koji ne pohode društvenomrežje (ima li takvih?).

Neki stručnjaci‘ (obožavamo ovo s pozivanjem na neimenovane stručnjake) kažu da su na Facebooku klinci izloženi fotkama svojih vršnjaka u akcijama cuganja i duvanja i općenito lošeg ponašanja, pa im se takvo ponašanje čini prihvatljivijim. Naravno, neki drugi stručnjaci (hehe) odbacuju zaključke studije i za sve krive obitelji, odnosno činjenicu da se starci alkoholiziraju i rokaju kad stignu, pa zašto ne bi i klinci bili takvi.

Mi se tek pitamo, ako praktički svaki klinac u zapadnoj civilizaciji ima profil na Fejsu, tko su ti koji su znanstvanicima poslužili kao kontrolna skupina? Amiši?

TAGOVIdroga facebook istraživanja twitter znanost

Komentiraj