Report

Ispit iz ho-ho-hokanja

Aside Banners

Fakultet za Djeda Božićnjaka stvarno postoji i najčarobnije je bizarno mjesto na svijetu

Piše , Objavljeno

Biti Djed Božićnjak, Djed Mraz, Kris Kringle ili kako ga god želite zvati nije nimalo lagano, a u SAD-u čak postoje i posebne škole za ovako častan posao!

djed 1Negdje u planinama američke savezne države Colorado se nalazi tvrtka Noerr Programs, koja svakog srpnja postaje Noerr Pole i okuplja na desetke bradatih starčića koji njeguju tradiciju personificiranja mitskog Djeda Božićnjaka. Radi se o najboljem (iako, začudo, ne i jedinom) svjetskom fakultetu za Djeda Božićnjaka, što je možda malo pretjerana izjava pošto je zapravo riječ o četverodnevnom seminaru ispunjenom zabavom, razumijevanjem i humanitarnim radom, te pokojom lekcijom kako biti najbolji veseli debeljko na svijetu!

djed 2

I dok kod nas Djed Božićnjak još uvijek nema status kakav zaslužuje, u SAD-u je to pravi biznis, a mnogi stariji muškarci određenih fizičkih karakteristika (bijela kosa i brada, debeljuškasti trbuh, milo lice) rade ovaj posao i profesionalno. Zato se jednostavno moraju usavršavati, pratiti trendove i stalno biti na vrhuncu svoje igre kako njihov trgovački centar ili ekipa iz one divovske poslovne zgrade preko puta ceste ne bi unajmili nekog drugog. Ovim je momcima sve to itekako ozbiljno, a ističu kako im zarada nije primarna motivacija. Vidjeti sretno dijete ili na neki drugi način pomoći zajednici… to je ono što ih drži u igri!

Fakultet za Djeda Božićnjaka – promo:

Neka od predavanja koja Djedovi Božićnjaci slušaju su etika Djeda Božićnjaka, korištenje društvenih mreža, poziranje za fotografije, kako ostati u formi za vrijeme blagdanske sezone, kako komunicirati s medijima i što učiniti prije intervjua. Između toga veseli momci roštiljaju, druže se, smiju i bave se humanitarnim radom, prvenstveno puneći pakete za američke prekomorske vojne misije. Sve se ovo čini kao uistinu prekrasno iskustvo koje i njihova i naša srca ispunjava srećom, a kada vidiš hrpu bucmastih bradonja kako u glas pjevaju Jingle Bells jednostavno ne možeš ostati Grinch!

TAGOVIblagdani božić djed božićnjak djed mraz fakultet kris kringle santa

Komentiraj