Report

Kao nacrtano

Aside Banners

Fantastične noćne fotke iz zraka otkrivaju sitno tkanje svjetskih velegradova

Piše , Objavljeno

Sa tri tisuće metara se svijet svakako čini drugačijim, a ova je perspektiva pomogla fotografu Vincentu LaForetu da shvati koliko smo zapravo mali… i pritom složi fantastičnu izložbu!

gradKada se vineš na 3 000 metara i preletiš neke od najvećih svjetskih velegradova, bolje ti je da sa sobom imaš fotoaparat ili kameru jer prizor koji se prostire pod i pred tobom je uistinu fantastičan. Takvu je filozofiju svakako njegovao i fotograf Vincent LaForet, koji je u svojim noćnim preletima nad mnogim svjetskim gradovima uspio uhvatiti uistinu fantastične prizore koji podsjećaju na svjetleće tkanje paukove mreže, Matricu, ono što zamišljamo kada pokušavamo vizualizirati unutrašnjost računalnih procesora, vrlo napredan SimCity i LEGO set kakav bismo voljeli imati… i to sve zajedno!

Berlin

Berlin

Barcelona

Barcelona

Chicago

Chicago

Miami

Miami

Sve je fotke skupio u seriju nazvanu Air, a evo kako je objasnio svoj umjetnički poriv za tom temom: “Air je projekt rođen iz moje potrebe da podijelim važnu pouku koju sam otkrio u posljednjih deset godina, snimajući zračne fotografije: svijet je daleko manji nego što mislimo. Granice su nevažne, a udaljenosti smanjene. Jasno je kako smo mnogo intimnije povezani jedni s drugima nego što to shvaćamo.” Možda ne hvatamo baš sve te elemente, ali svakako moramo ostati zadivljeni veličinom svijeta u kojem živimo! LaForet je fotograf kojeg se isplati pratiti, bilo putem službene stranice, bilo putem njegova Twitter računa.

TAGOVIfantastično fotka fotografija grad noć velegrad vincent laforet

Komentiraj