Report

Za zinuti

Aside Banners

Fantastični time-lapse video svemira uz neočekivani bonus na kraju

Piše , Objavljeno

Ako želite snimiti nešto tako da izgleda spektakularno, snimite to time-lapse tehnikom. Ovo je pravilo posebno prigodno ako vam je glavni motiv svemir!

time-lapse svemir

Biti u svemiru, bilo u nekakvoj kapsuli ili šetajući velikim crnilo, osjećaj je koji ne mogu opisati nikakve riječi, fotografije ili snimke, kažu. Ipak, ona šačica odabranih svemirskih putnika na svakojake načine pokušava i nama smrtnicima približiti to fantastično prostranstvo, a napretkom tehnologije i tehnike, to im polazi za rukom bolje nego ikada.

Video, koji je složio montažer David Peterson, koristi snimke s raznih ISS misije (Međunarodna svemirska postaja), a izveden je tako da tvori jedan od najfascinantnijih time-lapse radova koje smo ikada imali prilike vidjeti. Solarni paneli s pozadinom Zemlje, kapsule u kojima astronauti marljivo rade i neočekivani bonus na kraju (koji uz postavljenu glazbenu podlogu izaziva ježenje, tako da vam je bolje da pogledate video, po mogućnosti na najvećoj rezoluciji)… dovraga, pa koliko volimo ovakve snimke!

The World Outside My Window – video:

Nakon ovoga možemo reći samo: “Rekli smo vam!” Inače, kao još jednu zanimljivost treba spomenuti i da je prvi snimak u videu napravljen kada je ISS bio iznad našeg Balkana, stoga se može reći i da smo i mi na neki način sudjelovali u ovom fantastičnom svjedočanstvu ljudskog napretka i ljepote prirode.

TAGOVIAxe svemir fantastični video ISS međunarodna svemirska postaja svemir time-lapse

Komentiraj